Passa al contingut principal

El Gremi de Llibreters de Catalunya agraeix la gran resposta de la ciutadania a la crida #senseparadesperosenseparar


El Gremi de Llibreters de Catalunya agraeix la magnífica resposta de la gent al lema amb què les llibreries per primer cop a la història no podien oferir el Dia del Llibre.
Amb la crida #senseparadesperosenseparar, s’instava tothom a acostar-se a les llibreries de proximitat, de manera virtual, i a comprar llibres en línia. Durant tota la setmana, les llibreries han vist com creixien els encàrrecs en línia, un fet que ha estat especialment significatiu durant el dia d’avui i que ja va arrencar dijous passat. M. Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters, es felicita per la resposta que lectors i clients han donat a la crida de les llibreries i els insta a continuar donant-los suport sempre, especialment en aquests moments complexos de confinament, i recorda que no renunciem a la festa que ens defineix com a país i cultura i emplaça tothom a celebrar, al carrer, amb les parades, amb els autors i amb els companys floristes, per al 23 de juliol.

El valor de l’ofici de llibreter

La venda on line s'ha canalitzat a través de diferents canals: el web, el telèfon o les xarxes socials, o bé amb xecs o vals… les llibreries s’han adaptat ràpidament a una situació malauradament excepcional per a mantenir aquest vincle amb les amics lectors i a continuar essent l’equipament cultural de proximitat que són, amb les activitats, les presentacions, la tria de llibres, els clubs de lectura i la venda en línia.

Els llibreters han tingut una setmana de feina intensa preparant comandes que, en alguns casos, es recolliran un vegada s'hagi tornat a la normalitat i, en d’altres, s'han lliurat a domicili, amb garantia de salut.

Per tota la resposta rebuda, M. Carme Ferrer expressa l'enorme agraïment del Gremi a tothom que han confiat en les llibreries de proximitat per fer les seves compres de llibres en aquesta diada de Sant Jordi sense Dia del Llibre per priemr cop a la història.
Moments excepcionals, respostes excepcionals

fotos de preparació de comandes a la llibreria l'Aranya de Cerdanyola (gentilesa Llibreria l'Aranya)
El conjunt de la Cambra del Llibre, a causa del tancament obligat de les llibreries per la crisi sanitària, dóna el trimestre econòmicament per perdut, però fer notar que fins al dia del primer confinament les dades de vendes eren positives. Un cop les llibreries van haver de tancar, la facturació ha caigut progressivament, un mal al qual cal afegir l’anul·lació de diverses fores i festivals i el mateix Dia del Llibre. Per això la crida continua per a demà i mentre duri l’excepcionalitat, fins a normalitzar un país de cultura i civilitat que aposta per un paisatge de ciutats i pobles amb llibreries actives.

En aquest sentit, el Gremi de Llibreters vol lloar bones praxis com la de l’empresa Condis que avui ha fet saber als seus milers de treballadors que els regalava un targetó per a comprar llibres a les seves llibreries de proximitat: mantenir la tradició, agrair l’esforç d’aquest col·lectiu que ara fa un esforç suplementari i recolzar les llibreries. Segons Ferrer, això contrasta amb l'actitud d’altres que han fet venda de llibres sense autorització, en un exercici de "competència deslleial" amb les llibreres tancades.

Sant Jordi, a tot el món

El Gremi de Llibreters ha donat suport a la campanya booksandroses.cat per regalar roses digitals personalitzades i amb una dedicatòria arreu del món, campanya pel Diplocat.
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…