El Gremi de Llibreters de Catalunya agraeix la gran resposta de la ciutadania a la crida #senseparadesperosenseparar


El Gremi de Llibreters de Catalunya agraeix la magnífica resposta de la gent al lema amb què les llibreries per primer cop a la història no podien oferir el Dia del Llibre.
Amb la crida #senseparadesperosenseparar, s’instava tothom a acostar-se a les llibreries de proximitat, de manera virtual, i a comprar llibres en línia. Durant tota la setmana, les llibreries han vist com creixien els encàrrecs en línia, un fet que ha estat especialment significatiu durant el dia d’avui i que ja va arrencar dijous passat. M. Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters, es felicita per la resposta que lectors i clients han donat a la crida de les llibreries i els insta a continuar donant-los suport sempre, especialment en aquests moments complexos de confinament, i recorda que no renunciem a la festa que ens defineix com a país i cultura i emplaça tothom a celebrar, al carrer, amb les parades, amb els autors i amb els companys floristes, per al 23 de juliol.

El valor de l’ofici de llibreter

La venda on line s'ha canalitzat a través de diferents canals: el web, el telèfon o les xarxes socials, o bé amb xecs o vals… les llibreries s’han adaptat ràpidament a una situació malauradament excepcional per a mantenir aquest vincle amb les amics lectors i a continuar essent l’equipament cultural de proximitat que són, amb les activitats, les presentacions, la tria de llibres, els clubs de lectura i la venda en línia.

Els llibreters han tingut una setmana de feina intensa preparant comandes que, en alguns casos, es recolliran un vegada s'hagi tornat a la normalitat i, en d’altres, s'han lliurat a domicili, amb garantia de salut.

Per tota la resposta rebuda, M. Carme Ferrer expressa l'enorme agraïment del Gremi a tothom que han confiat en les llibreries de proximitat per fer les seves compres de llibres en aquesta diada de Sant Jordi sense Dia del Llibre per priemr cop a la història.
Moments excepcionals, respostes excepcionals

fotos de preparació de comandes a la llibreria l'Aranya de Cerdanyola (gentilesa Llibreria l'Aranya)
El conjunt de la Cambra del Llibre, a causa del tancament obligat de les llibreries per la crisi sanitària, dóna el trimestre econòmicament per perdut, però fer notar que fins al dia del primer confinament les dades de vendes eren positives. Un cop les llibreries van haver de tancar, la facturació ha caigut progressivament, un mal al qual cal afegir l’anul·lació de diverses fores i festivals i el mateix Dia del Llibre. Per això la crida continua per a demà i mentre duri l’excepcionalitat, fins a normalitzar un país de cultura i civilitat que aposta per un paisatge de ciutats i pobles amb llibreries actives.

En aquest sentit, el Gremi de Llibreters vol lloar bones praxis com la de l’empresa Condis que avui ha fet saber als seus milers de treballadors que els regalava un targetó per a comprar llibres a les seves llibreries de proximitat: mantenir la tradició, agrair l’esforç d’aquest col·lectiu que ara fa un esforç suplementari i recolzar les llibreries. Segons Ferrer, això contrasta amb l'actitud d’altres que han fet venda de llibres sense autorització, en un exercici de "competència deslleial" amb les llibreres tancades.

Sant Jordi, a tot el món

El Gremi de Llibreters ha donat suport a la campanya booksandroses.cat per regalar roses digitals personalitzades i amb una dedicatòria arreu del món, campanya pel Diplocat.
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentarios