Passa al contingut principal

10/01/2020 a les 19 h Inauguració exposició: Jordi Egea Torrent. Síntesi. Llum, aigües sedoses i cels en moviment


El fotògraf argentoní, a través de les seves fotografies de llarga exposició, ens mostra el seu univers personal i anímic.

"Ara fa 20 anys en plena etapa analògica, vaig decidir reflectir el context social on resideixo, fotografiant les cares d'homes i dones del meu entorn, amb l'objectiu de descriure la meva petita localitat a través de la seva humanitat.  Éssers reals d'un petit poble que en si mateix expressen la força de l'Univers. Un intent de configurar, des de les seves imatges, un discurs ètic i estètic amb el qual m'identifico culturalment, em sento còmode, unes imatges que evidencien la mirada de complicitat entre el fotògraf i el subjecte. Un exercici de fotografiar personatges que em són propers, del meu entorn geogràfic i anímic. Va ser com un mirall simbòlic que reflectia les meves emocions i la meva realitat. El projecte es va materialitzar en forma d'exposició itinerant per diversos països i l'edició d'un llibre titulat "Retrats, Gent del Poble, Argentona".


L'etapa digital va suposar un parèntesi important i durador en el meu treball. Durant molt  temps em vaig perdre davant del nou discurs tecnològic i vaig iniciar un llarg aprenentatge fins a trobar, de nou, el camí iniciat anteriorment en el retrat, encara que amb eines diferents. En la nova etapa digital, el Sistema de Zones continua present per articular un blanc i negre ric en matisos. I si en el retrat buscava la complicitat en la mirada, en la fotografia de natura vaig trobar l'emoció en una nova tècnica de filtres de densitat neutra per la llarga exposició, evolucionant cada vegada més cap a un discurs estètic minimalista.

Amb la fotografia de paisatge desitjo convulsionar el moviment i la calma. Configurar un espai d'elements contraposats, el dinamisme dels núvols en moviment, la sedositat de l’aigua i elements minimalistes protagonistes d'un impacte visual. Desitjo mostrar elements que sedueixin i que construeixin una geometria personal. Per aquestes raons treballo els paisatges amb filtres de densitat neutra. No busco la fidelitat objectiva, prefereixo construir i transmetre la meva realitat subjectiva. Vivim en una realitat de color, transformar aquesta realitat en imatges en blanc i negre és el que més m’allunya d'aquesta objectivitat i em permet construir un discurs estètic diferent, personal i creatiu.

La fotografia de llarga exposició configura un diàleg reposat amb l'entorn, que t'abraça i et submergeix pausadament, en un univers de llums i ombres. Al capvespre, la inexorabilitat del temps va transformant l'entorn, de manera relaxada les llums llangueixen, augmenten els reflexos i els grisos es transformen de forma gairebé imperceptible en penombra. Una fotografia que es construeix més sobre el temps que sobre la llum. Un silenci que emana de les fotos, és el silenci necessari en el qual el fotògraf es posa en pau i contempla al seu voltant. Aquesta simbiosi de llums i ombres, configuren el meu repte fotogràfic personal, gairebé un procés dialèctic per trobar quan i on la màgia apareix, aquest instant on la imatge que imagino es conjuga amb la imatge de la retina. Així acaba la recerca de l'instant precís, que amb el temps he descobert que existeix i em convida a esperar i compartir.

La bellesa és una destinació de la veritat, trobar la veritat en la bellesa és construir una estètica. Els paisatges de llarga exposició són una fotografia buscada, meditada i treballada per mostrar un univers personal, una fantasia".

Jordi Egea i Torrent
Fotògraf

L'exposició es podrà visitar fins al 23 de febrer del 2020
Horari:
Dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h
Dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
Diumenges i festius d'11 h a 14 h
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…