Passa al contingut principal

TORNA "Pel davant i pel darrere" al Teatre Borràs de Barcelona a partir del 13 de novembre


El 22 de novembre l’espectacle celebrarà la funció 1.500 que engloba totes les representacions de l´espectacle a Catalunya des del 1985.

Lloll Bertran Agnès Busquets, Jordi Díaz, Mireia Portas, Miquel Sitjar,  Lluís Villanueva, Xavier Serrat, Ramó, i Laia Alsina protagonitzen el text que més ha fet riure a la cartellera de Barcelona durant més de tres décades. 

Una comèdia de Frayn Versió amb versió de Paco Mir i direcció d'Alexander Herold 

Aquesta producció que es va presentar també al novembre de l´any passat és la cinquena que es fa de la que és considerada com la comèdia de les comèdies, una maquinària perfecte de fer riure. Casualment la sisena producció de l´obra de Michel Frayn s´està representant actualment al Garrik Theatre de Londres. Barcelona és després de Londres la ciutat on més produccions de l´obra s´han fet, el que demostra el reconeixement i estima de moltes generacions per aquesta comèdia des de l´any 1985 en que es va presentar per primer cop a la nostra ciutat.

"Pel davant i pel darrere",  titulada originalment Noises off  escrita l’any 1982 per Michael Frayn es presenta en aquesta cinquena producció amb un repartiment d’actors que dominen a la perfecció l´art de la comèdia i amb una versió de Paco Mir que ha retallat sense que es noti més de mitja hora del text original vetllant per l´essència dramàtica de l´obra que funciona en els seus tres actes com un rellotge suís.  Aquesta nova versió situa als personatges aquí  mantenint el bilingüisme i està clar, els malentesos davant i darrere l’escenari en una doble ficció que narra com una troupe de pèssims actors intenta muntar una obra de teatre. "Pel davant i pel darrere" és considerada una de les comèdies més divertides mai escrites i és per això  que es fan reposicions continuades de l´obra tan al West End com a Broadway. La direcció a Espanya sempre ha estat a càrrec del director anglès establert a València,  Alexander Herold."Pel davant i pel darrere" ha estat traduïda a 28 idiomes, representada en 50 països diferents des de la seva estrena a Londres fa 37 anys i vista per més de 14 milions d’espectadors en tot el món. Juanjo Puigcorbé, Mario Gas i Montse Guallar entre d´altres van ser els responsables del primer muntatge a Barcelona al 1985 al Teatre Condal. L’any 1996 es tornà a representar als teatres Victòria i Goya. Sis anys després, al 2002, el vodevil va tornar al Teatre Borràs amb un repartiment integrat entre d´altres  per Abel Folk, Mercè Comes, Rosa Andreu i Àlex Casanovas. De nou l’any 2010 aquest mateix teatre va acollir un nou muntatge que va durar dues temporades i en el que van participar Pep Planas, Rosa Gàmiz, Meritxell Huertas, Carles Martínez, Aleix Albareda, Anna Barrachina, Mònica Pérez, Enric Majó, Miquel Sitjar i Dafnis Balduz.

En aquesta nova producció hi ha  algunes altres novetats, com una escenografia que sent la mateixa (és una comèdia "de portes"...), ens trasllada aquest cop una mansió a la Sierra madrileña i està clar, el mòbil també serà  irremeiablement present com ho és a les nostres vides actuals.
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…