L'experiència THE SING SANG SUNG arriba al KURSAAL de Manresa


El diumenge 20 d’octubre, a les 12:00 hores, la Sala Petita del Kursaal de Manresa acollirà l’experiència THE SING SANG SUNG, un nou concepte de concert-espectacle on el públic hi participa activament i assumeix el paper protagonista.

El creador i director d’aquesta iniciativa, Jordi Costa “Sec”, acompanyat del músic Albert Palomar, ensenyarà des de l’escenari l’arranjament vocal de la cançó Quan et sentis de marbre, una de les peces mítiques del grup manresà Gossos, que va ser escollida pels seguidors de THE SING SANG SUNG via xarxes socials. 

Segons Sec, “Gossos és una banda que sempre ha destacat per unes composicions amb molta harmonia vocal, on tots els membres de la banda canten conjuntament, com és el cas del tema escollit, així que ‘Quan et sentis de marbre’ és una cançó ideal per a aprendre-la, construir-la i cantar-la multitudinàriament”.

Aquesta proposta, pionera a Europa, ve avalada per l’espectacular èxit de convocatòria de les dues primeres edicions a Catalunya: 450 persones al febrer a Puig-Reig i més de 2.000 inscrits en una macro-cantada solidària a Berga l’1 de maig. 

El mètode és tant simple com elaborat. No hi ha cap partitura. Tot es basa en l’escolta i la repetició de les melodies que es van ensenyant al públic de manera amena durant 2 hores per després interpretar-les en directe. El resultat és que el públic es converteix en l'artista, i per tant, tothom que entra a la sala on es representa THE SING SANG SUNG canta, sense observadors, amb el que la quarta paret desapareix. 

THE SING SANG SUNG està dirigit i obert a tothom, sense límits d’edat ni de nivell; tant a persones que porten cantant tota la vida coral rere coral, com a persones que sols canten a la dutxa. “No s’ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!”, aclareix Jordi Costa.

Sec ha dedicat la seva vida a dos oficis: l'espectacle i la docència musical. Aquest nou projecte pretén unir aquestes dues grans passions i ajuntar-les en forma de taller-concert-cantada. Format com a cantant i músic a Eòlia i al Taller de Músics de Barcelona, i titulat com a Certified Master Teacher a Estill Voice Training Sistem, Sec s’ha dedicat a la música des del 16 anys. Des de Ratolins, el seu primer grup, fins al seu pas per Strombers, ha militat en nombroses bandes, desenvolupant-se com a cantant i frontman a escenaris de tota mena arreu de la geografia catalana.


Després de les dues primeres experiències a Puig-Reig i Berga, THE SING SANG SUNG va representar-se també amb molt èxit a Es Claustre de Menorca aquest passat mes d’agost. Les properes edicions seran a Vic (L’Orfeó, 15 de desembre) i, a principis de 2020, a Girona i Barcelona.

  • Imatges i vídeo cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios