Passa al contingut principal

69 FESTA DEL CÀNTIR FESTA MAJOR DE SANT DOMINGO


El 4 d'agost torna la Festa del Càntir, la festa més refrescant de l'any, amb les seves activitats relacionades amb l'aigua i els càntirs

Com cada 4 d'agost, per la diada de Sant Domingo, Argentona celebra la seva Festa Major i amb ella la Festa del Càntir amb activitats per a tots els públics relacionades amb el món del càntir, com la Posta i Benedicció del Càntir de l'any, l'Aixecada de càntirs i la seva cada cop més participada rèplica infantil, l'Aixecadeta, entre d'altres.

EL CÀNTIR D'ENGUANY

El càntir del 2019 ha estat dissenyat per Miguel Milá, una de les firmes més prestigioses del disseny català i europeu. Per la producció s'ha comptat amb un grapat d'artesans sense els quals no hauria estat possible aquest càntir: les maquetes inicials les ha fet Jordi Cases de Sant Pere de Vilamajor, el model, la matriu i els motlles han estat realitzats al taller de Claudi de José de Montgat. La producció l'han fet Gómez y Gómez Artesanos, de Caldes de Montbui i la Direcció de producció i coordinació ha anat a càrrec de Quim Larrea.

El càntir es podrà adquirir al preu de 23 euros després de la seva benedicció a la parada del costat de la font i durant els dies de la Festa Major 4, 5 i 6 per la tarda de 18 a 21h, a la parada que hi haurà al Carrer Gran, davant de la Biblioteca. Tant abans com després de la Festa del Càntir es vendrà, fins a esgotar les seves existències, al Museu del Càntir.

BREU PROGRAMA D'ACTIVITATS ENTORN AL CÀNTIR
  

A les 7 h, a la Font de Sant Domingo: Posta dels càntirs de l'any. Col·labora Forn de llenya Can Moré

A les 10,30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l'entorn del Càntir, amb premis per a tots els participants. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Col·labora: Frankfurt JJ
Paral·lelament a la plaça de Vendre: Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults i que ja s'ha convertit en una activitat esperada pels més menuts. Categories masculina i femenina i premis per a tots els participants. Obligatori calçat esportiu. Inscripcions a les 10 h a la Pça.de Vendre Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Tallers Barfla sl, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks, Forma't centre esportiu, Taller Julián, Mingo excavacions, CaixaBank, Bankia i NutriSport.


A les 11,45 h, a la Font de Sant Domènec l'alcalde d'Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII.
Seguidament, a la Font de Sant Domènec Tradicional benedicció de les aigües de la font i dels càntirs de l'any i venda dels càntirs beneïts.

A les 12,30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Museu del Càntir, Tallers Barfla SL, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks i Forma't centre esportiu, Taller Julián, Mingo excavacions, CaixaBank, Bankia, NutriSport.
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Familia Torres entra en el Top 50 de las mejores bodegas del mundo a visitar

La bodega de Familia Torres en Pacs del Penedès figura entre las 50 mejores bodegas del mundo, según el ranking ‘World’s Best Vineyards 2019’ que acaban de lanzar los organizadores de las prestigiosas listas ‘World’s 50 Best Restaurants’ y ‘World’s 50 Best Bars’. Este nuevo listado distingue aquellas bodegas que, además de elaborar grandes vinos, merece la pena visitar por ser “sitios impresionantes donde catar vinos y aprender sobre el proceso de elaboración”, según explican los responsables en la web del certamen.
Familia Torres, en la posición 28, es una de las cuatro bodegas españolas seleccionadas, y la única catalana, de las 1.500 bodegas nominadas de todo el mundo y sometidas a votación entre los cerca de 500 profesionales del sector del vino y del turismo que conformaban el panel de expertos y a quienes se pedía que evaluaran la experiencia completa, más allá de los vinos. De sus recomendaciones y votaciones se ha confeccionado este TOP 50 con 17 países representados, con el ob…

Èxit del concert inaugural del Festival Instants

El passat dissabte 6 de juliol, el cantautor Roger Mas va donar el tret de sortida a la primera edició del Festival Instants, un cicle de tres concerts de petit format que se celebra els dissabtes d’aquest mes de juliol al capvespre al pati de Can Parellada dels Cellers Carol Vallès.
Més d’un centenar de persones van gaudir de l’espectacle del músic solsoní, que va fer un repàs del seu repertori poètic més conegut, on destaquen versions de grans autors catalans com Jacint Verdaguer i Joan Maragall.

En un espai íntim d’estil mediterrani, a l’aire lliure i envoltat de vinyes, Roger Mas es va mostrar molt proper al públic i va compartir anècdotes personals sobre la seva relació amb el Solsonès i la importància de la natura i la terra en la seva obra. També va compartir algunes de les seves influències artístiques i va recitar diversos fragments del seu llibre El dolor de la bellesa (Empúries, 2017). 
Abans del concert, els assistents van degustar el Pit-Roig, un Brut Nature ecològic 100…