Passa al contingut principal

69 FESTA DEL CÀNTIR FESTA MAJOR DE SANT DOMINGO


El 4 d'agost torna la Festa del Càntir, la festa més refrescant de l'any, amb les seves activitats relacionades amb l'aigua i els càntirs

Com cada 4 d'agost, per la diada de Sant Domingo, Argentona celebra la seva Festa Major i amb ella la Festa del Càntir amb activitats per a tots els públics relacionades amb el món del càntir, com la Posta i Benedicció del Càntir de l'any, l'Aixecada de càntirs i la seva cada cop més participada rèplica infantil, l'Aixecadeta, entre d'altres.

EL CÀNTIR D'ENGUANY

El càntir del 2019 ha estat dissenyat per Miguel Milá, una de les firmes més prestigioses del disseny català i europeu. Per la producció s'ha comptat amb un grapat d'artesans sense els quals no hauria estat possible aquest càntir: les maquetes inicials les ha fet Jordi Cases de Sant Pere de Vilamajor, el model, la matriu i els motlles han estat realitzats al taller de Claudi de José de Montgat. La producció l'han fet Gómez y Gómez Artesanos, de Caldes de Montbui i la Direcció de producció i coordinació ha anat a càrrec de Quim Larrea.

El càntir es podrà adquirir al preu de 23 euros després de la seva benedicció a la parada del costat de la font i durant els dies de la Festa Major 4, 5 i 6 per la tarda de 18 a 21h, a la parada que hi haurà al Carrer Gran, davant de la Biblioteca. Tant abans com després de la Festa del Càntir es vendrà, fins a esgotar les seves existències, al Museu del Càntir.

BREU PROGRAMA D'ACTIVITATS ENTORN AL CÀNTIR
  

A les 7 h, a la Font de Sant Domingo: Posta dels càntirs de l'any. Col·labora Forn de llenya Can Moré

A les 10,30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l'entorn del Càntir, amb premis per a tots els participants. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Col·labora: Frankfurt JJ
Paral·lelament a la plaça de Vendre: Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults i que ja s'ha convertit en una activitat esperada pels més menuts. Categories masculina i femenina i premis per a tots els participants. Obligatori calçat esportiu. Inscripcions a les 10 h a la Pça.de Vendre Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Tallers Barfla sl, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks, Forma't centre esportiu, Taller Julián, Mingo excavacions, CaixaBank, Bankia i NutriSport.


A les 11,45 h, a la Font de Sant Domènec l'alcalde d'Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII.
Seguidament, a la Font de Sant Domènec Tradicional benedicció de les aigües de la font i dels càntirs de l'any i venda dels càntirs beneïts.

A les 12,30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Museu del Càntir, Tallers Barfla SL, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks i Forma't centre esportiu, Taller Julián, Mingo excavacions, CaixaBank, Bankia, NutriSport.
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

“Saltos para la ciudad”: CSIO Barcelona con el diseño

El concurso de saltos internacional oficial, que acoge anualmente la prueba por equipos más importante del mundo en el Real Club de Polo de Barcelona, expone en el museo los nueve obstáculos nacidos del concurso Un salto para la Ciudad.

Se trata de piezas que simbolizan monumentos u obras emblemáticas de Barcelona como la Sagrada Familia, el barrio de l’Eixample o la red de metro de la ciudad. Elena Boix, jefa de pista del CSIO Barcelona, ha sido la encargada de diseñar la exposición en la que el usuario realizará el mismo recorrido que un jinete haría poco antes de competir, para aprenderse el orden de los obstáculos.
Directamente vinculada al CSIO Barcelona, la exposición del Museu del Disseny de Barcelona Saltos para la ciudad se presentará el 10 de septiembre. Desde hace unos años, y con el objetivo de continuar reforzando el vínculo existente entre la centenaria competición deportiva y Barcelona, así como la promoción internacional de la ciudad, se organiza Un salto para la Ciud…