Passa al contingut principal

Una vintena d'establiments de Barcelona participen amb propostes culturals a la Nit de les Llibreries dins de la ciutat Ciutat Oberta Biennal de Pensament

Tan bon punt el Comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona va anunciar la preparació a l'octubre de la Ciutat Oberta Biennal de Pensament, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania els grans debats de la cultura, el pensament i el canvi d'època, la relació entre la ciutat iles idees, el Gremi de Llibreters de Catalunya va aplaudir-ne la idea. Hi ha valors compartits en el plantejament d’aquest esdeveniment. El Gremi entén el llibre com a bé cultural, és a dir, com a element estructurador de l’individu i de la societat, al marge dels valors econòmics que representa en el conjunt de les indústries culturals i creatives. Cultura, innovació, presència pública de les llibreries enteses com a equipaments de ciutat, com a llocs on s’esdevé la difusió cultural a través del llibre i es fomenta la participació en la vida pública.

Entendre les llibreries com a agents culturals vius, actius, imprescindibles, és el que va empènyer el Gremi a treballar una proposta que sumés interès al programa oficial. Així va néixer la Nit de les Llibreries, una oferta diversa, lliure, escampada pels barris, que ha de brindar un ventall d’activitats a l’entorn de les temàtiques de la Biennal, afegint-hi valor i servei a la ciutadania. Una vintena de llibreries han preparat, per a la nit del 18 d’octubre, un seguit de propostes variades que acostaran, des de la proximitat que representen els seus establiments, els temes centrals de debat i, alhora, la personalitat diferenciada de cadascuna d’elles. Identificar llibres i persones per a la reflexió i el debat. La descoberta de la llibreria com a centre d’interès crític, proper, central, obert cada dia de l’any. La visibilització de l’assaig, el pensament i les arts. La participació activa.

Més informació a: https://www.biennalciutatoberta.barcelona/ca/nit-de-les-llibreries

Llistat de llibreries participants amb les activitats organitzades

Llibreria Gigamesh
Redes sociales: libertad o distopia
Una xerrada entre Marcos Martin i Albert Monteys sobre la possibilitat d’utopia a partir del còmic.
Horari: 21h.

Llibreria Rocaguinarda
Una ciutat, uns barris, per viure, treballar i estimar
Xerrada i debat entre Ivan Miró, Laura Álvarez i Ariadna Trillas sobre l’habitabilitat de la ciutat: gentrificació, turisme i veïnatge.
Horari: de 19 a 23h.

Llibreria Sendak
Models literaris contra l'universal masculí a la literatura infantil i juvenil.
Xerrada de Bel Olid al voltant de la necessitat de preservar i potenciar la diversitat de models literaris a la LIJ a partir del llibre Les heroïnes contraataquen.
Horari: A partir de les 20:30h

Llibreria Barrallibre
Moviments veïnals, passat, present i futur
Xerrada al voltant del llibre Construyendo dignidad: del barrio a la ciudad, amb l'autor, Ángel Merino, l’activista Arcadi Oliveres i el periodista Txema Seglers, com a moderador.
Horari: a partir de les 19h

Llibreria Bolibloc
Club de lectura del llibre “Mare de llet i mel” de la Najat el Hachmi.
La migració i el rol de la dona en les nostres comunitats.
Horari: A partir de les 20h.

La Central de Mallorca
Homenatge a Josep Fontana, un home de llibres.
El relat de la història: nació, ciutat i classes populars amb la participació de Gonzalo Pontón, editor i dels historiadors Borja de Riquer, Jordi Maluquer de Motes i Xavier Domènech.
Horari: A partir de 19,30h.

La Central del Raval 
Presentació del llibre El Alma del mar, de Phillip Hoare
Guanyador del Premi d’Assaig Samuel Johnson 2009, l’autor proposa, a través de la història de la cultura barrejada amb la ficció, la recerca i el sentit d’un mateix.
Horari: A partir de 19h.

Llibreria La Impossible
Presentació del poemari Blau argila, d’Esperança Castell
Modernitat, progrés i dignitat humana. Diàleg de Marta Pérez amb l’autora i recital acompanyat de música.
Horari: A partir de les 19,30h.

Llibreria Espai Contrabandos
Presentació del llibre La izquierda del Siglo XXI. Ideas y diálogo Norte-Sur para un proyecto necesario
Conversa de Jean-Louis Laville, autor del llibre, amb Joan Subirats, Comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona
Horari: A partir de les 21h

Llibreria Hispano Americana
Els artesans del segle XXI. Descobreix les eines de fabricació digital
Taller per descobrir com utilitzar les eines de fabricació digital existents, com la talladora làser o la impressió 3D. Gestionat per Bits & Books.
Horari: De 21 a 23h.

Abacus – Balmes
Xerrada i presentació dels llibres El fil invisible de Gemma Lienas, Dones úniques, de Montse Barderi, Sara i els silencis de Maria Escalas.
La lluita de les dones per al seu reconeixement amb una mirada literària. Les tres autores conversaran amb el periodista cultural Bernat Puigtobella, amb jazz en directe, begudes i pica-pica.

Llibreria A peu de pàgina
Recital poètic i representació teatral de l’obra de Pere Quart
La literatura com a eina de crítica social. Amb la intervenció de Jaume Fornés i Laura Riera. Posteriorment se servirà pica pica.
Horari: A partir de 20,30h.

Llibreria Pebre Negre
Presentació del llibre Mujeres, Casas y Ciudades de Zaida Muxí
Presenta una història de l'arquitectura i l'urbanisme amb perspectiva de gènere, atorgant visibilitat i veu a dones que han contribuït al desenvolupament de les ciutats.
Horari: A partir de les 20:30h.

Llibreria Antinous
Presentació del llibre Guía para la salud & El entrenamiento masculino
Consells i reflexions del poeta Walt Whitman en plena crisi del concepte de masculinitat.
Horari: de 20 a 22h.

Llibreria Animal sospechoso
Presentació de la revista Parentheses
Poesia com a catalitzador d’innovació i debat sobre societat i medi ambient, amb Joseph Wilson, Valerie Coulton, Emilie Delcourt, Harriet Sandilans i Edward Smallfield.
Horari: de 19h a 23h.

La Casa del Llibre - Rambla de Catalunya, 37
Presentació del llibre Posverdades emocionales de M. Mercè Conangla i Jaume Soler
Postveritat i conflicte emocional a partir d’un llibre de relats. 
Horari 19:00 h
Recital poètic
A càrrec de Laia Carbonell, Maria Sevilla i Raquel Santanera. Se servirà una copa de vi durant l’acte.
Horari 21:00h 

La Casa del Llibre – Pg. de Gràcia, 62
Xerrada amb Martí Gironell i pre-lectura del nou llibre de Care Santos
Les activitats comptaran amb la presència dels dos autors, exemple de com la literatura explora les relacions humanes.
Horari: de 19 a 23h.

Llibreria La Carbonera
Nit a la Carbonera amb Bruno de Fabriziis i Cris Dotras
Versions del pop més conegut amb el Bruno de Fabriziis i Cris Dotras. Comptarà amb servei de barra amb la millor cervesa artesana, la Maltista.
Horari: 20,30 a 23h.

Llibreria Nuvole
"Che cosa sono le nuvole" de P.P. Pasolini
Concert i xerrada al voltant d’aquesta obra cinematogràfica del director i intel·lectual Pier Paolo Pasolini
Horari: A partir de les 20h.

Activitats de les llibreries per a la Biennal 2018 altres dies

BOLIBLOC
Microteatre: 3 Bombons.
Fragments de realitat quotidiana i absurditat poc probable, retalls del que podria ser i ens neguem a acceptar. Director: Rikki Arjuna, companyia Jove Calassanç Teatre de Barcelona.
Dimecres dia 17 d’octubre, dos passis, a les 20h i a les 21h.

LA IMPOSSIBLE
Llibreria i ciutat
Un model que acompanya la ciutadania en el seu camí crític i transformador per a la societat del s. XXI. Debat entre autors, editors i llibreteres.
Divendres 19 d’octubre a les 19h.

LAIE CCCB
La llibreria acollirà activitats de la Biennal que tenen lloc al CCCB (consulteu programació al web de la Biennal).
Durant la Biennal la llibreria oferirà un fons específic sobre els temes dels eixos de debat i els/les ponents.

Llibreries que participe en la Nit amb fons de llibres però sense activitat:
La Memòria
La Calders

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…