UB40, MAIKA MAKOVSKI i MARTA REEVES al 20è Festival Mil·lenni

La nord-americana Martha Reeves, coneguda per liderar The Vandellas és la història viva del so Motown. Aquest trio femení, que va se va ser una de les principals i més populars formacions del prestigiós segell discogràfic, pujará a l'escenari de la sala BARTS el 24 d'octubre a les 21h. en el marc del 20è Festival Mil·lenni.
El grup ha aconseguit la immortalitat de clàssics del Soul com Dancing in the Street, Heat wave,Nowhere to run o Jimmy Mack. Original d’Alabama. Reeves, després de cantar a clubs, va ser descoberta per Mickey Stevenson de Motown. Un dia substituiria a Mary Wells, que no havia pogut assistir a una sessió d’enregistrament, i així naixerien Martha & The Vandellas. El trio acompanyaria a Marvin Gaye en els seus primers passos tant en estudi com en directe, tot i que aviat es convertirien en un dels grups amb més èxit del segell.

La cantautora, guitarrista i pianista Maika Makovski, mallorquina d’orígens macedonis i andalusos, actuarà el 22 de novembre a les 21h. a la Sala Apolo, acompanyada de Brossa Quartet. Serà l'últim concert de la seva gira Chinook Wind Tour.
Nascuda el 1983 va començar des de molt jove a compondre cançons, i després de viatjar per diversos països es va establir a Barcelona on va gravar el seu primer àlbum “Kradiaw” al 2005. El gir total a la seva carrera s’ha forjat amb Chinook Wind,  produït per John Parish. El prestigiós grup de corda Brossa Quartet l’acompanya en directe, formació que completen una bateria, una trompa i ella a les guitarres mesclant subtilesa i intensitat.


UB40 aterra al 20è Festival Mil·lenni el dia 3 de desembre a les 21h. a la Sala Razzmatazz.
El grup anglès de música pop reggae i dub format a Birmingham el 1978, s'han convertit en el grup de reggae de més èxit a escala planetària. UB40 ha venut setanta milions de discos en gairebé quatre dècades de trajectòria i ha col·locat una cinquantena de cançons a les llistes d'èxits del Regne Unit.
Clàssics com (I can’t help) Falling in love with you, Red Red wine, Kingston Town o The way you do the things you do figuren entre els temes més populars de la dècada dels 80, i les persones que, gràcies a ells, s'han familiaritzat amb la música de Jamaica es compten en milions.

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios