PAQUITO FOREVER, biopic musical de l’entranyable personatge de FLOR DE NIT

PAQUITO FOREVER, el nou musical interpretat per Joan Vázquez i dirigit per Victor Alvaro, prorroga funcions fins al 26 de novembre a l’ALMERIA TEATRE (c/. Sant Lluis, 64).

PAQUITO FOREVER està basat en la història real de Paco Alonso, bailaor, cantaor, actor i transformista català que va començar la seva carrera al Paral·lel als anys 50 i va recórrer tot el món ballant i cantant amb les  revistes més famoses, els ballets més aclamats i els artistes més emblemàtics d’aquells temps; instal·lant-se a Nova York i vivint la vida amb una llibertat que aquí a la seva terra no podia tenir.

Joan Vázquez ja va interpretar el paper de Paquito a Flor de Nit – El Cabaret, un personatge entranyable que va crear el mateix Paco Alonso al Flor de Nit original de Dagoll Dagom de 1992. Un personatge que el propi Alonso sempre deia que semblava que el mateix Manuel Vázquez Montalbán li havia escrit a mida i que ara torna a cobrar vida en aquesta mena d’spin off.

Segons el director, “hi ha estrelles que brillen amb llum pròpia, hi ha estrelles fugaces, però també hi ha estrelles -com a les que cantava Lee Marvin- que són “Wandering Stars”, i que per aquesta inquietud de vagar d’un lloc a l’altre, podria semblar que la seva estela és menys brillant. Paco Alonso va ser una d’elles, va viatjar per tot el món i va treballar amb els millors, perquè ell també ho era. I així va fer més carrera a l’estranger que a casa nostra; però, per atzars de la vida, la fortuna va fer que es presentés al càsting de Flor de nit per fer de Paquito, el seu alter ego escènic”.

PAQUITO FOREVER és un musical de Gerard Alonso (Le Llaman Copla, Ojos Verdes, L’Esquella de la Torratxa, T’estimo -ets perfecte- ja et canviaré) i Fran Arráez (La Toñi, Llueven Vacas, Peceras, Elepé), amb coreografia de Beàlia Guerra (Polònia, La Família Irreal, The Black Rider, Guapos i Pobres, Flor de Nit).

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios