Exposició: Maria Cusachs. Superfícies

Inauguració divendres 27 d'octubre a les 19 h
pintura
                                                    rotació de Maria
                                                    Cusachs
Superfícies, Maria Cusachs presenta les obres en quatre sèries: Moviments de superfície, Rotació, Plecs i Contactes. Obres realitzades en funció d'unes idees que es transformen durant el procés creatiu.
Pintures tàctils, de superfície, i en relació amb la natura. Maria Cusachs parla de marbres, aigua, reflexos, molses, teixits i en especial d'una naturalesa que és el fil conductor d'aquesta proposta.
Cada obra és una acció mínima que reconeix el que ens configura i li dóna visibilitat.
Moviments de superfície és una idea modular, extensible i adaptable a través de construccions de format variable que han estat pintades com si confeccionés un teixit, contemplés el mar o passegés per un camp de blat.
Els dibuixos de pintura líquida sobre paper en Rotació, funcionen de la mateixa manera com suren les fulles i alguns objectes sobre l'aigua, i com el vent i els corrents els arribaran a concentrar-los en un vòrtex.
Plecs distribuïts en formats de dotze dibuixos cadascun on la pintura és la que es plega i genera un estadi divergent que a poc a poc es transforma en natural entre els fluxos de la naturalesa que es presenta.
L’encàustica preparada per l'artista amb la consistència necessària per a utilitzar-la especialment en aquests Contactes i així aconseguir la captura de les superfícies d'objectes d'ús comú, generalment artesans. Objectes en volum que Maria Cusachs entén des de l'origen i en el seu procés, fins arribar a l'estat final, de manera que aquestes obres es converteixen en un objecte de significat.
Superfícies, Maria Cusachs ens remet a sensacions de la realitat, al que l'envolta al que percep. Activa els materials, no per a representar el món, sinó per a reflexionar sobre ell.
És una exposició sentida, generosa, on no és només el que es veu, sinó el que ens emportem.
Carlos Velilla Lon

L'exposició es podrà visitar fins el 26 de novembre
Horari:

Dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h
Dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
Diumenges i festius d'11 h a 14 h

  • Imatges cortesia d'assesoria de premsa

Comentarios