Sant Boi de Llobregat presenta su estrategia urbana de la bicicleta


L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat desenvolupat, en col·laboració amb Bikefriendly Consulting, la seva Estratègia Urbana de la Bicicleta, que neix amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible de la ciutat, convertint a Sant Boi en una localitat ‘amiga de les bicis’ i fent d’aquest vehicle un element essencial en la seva vida quotidiana.

Aquesta estratègia es compon de dues grans àrees, bàsiques per al foment de la mobilitat ciclista: infraestructura ciclista i educació. Aquestes es complementen amb altres tres àrees de treball específiques: desenvolupament econòmic local, salut-esport i comunicació.

Un projecte de gran envergadura per al municipi que serà presentat aprofitant la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2017, de 16 al 22 de setembre. Per a aquests dies, l’Ajuntament i els agents locals han previst l’organització de diversos actes en l’espai públic que fomentin la participació ciutadana, i que culminaran el divendres 22 amb una passejada conjunta al llarg de tot el municipi fins a arribar al Parc Ciclista de Sant Boi, on tots podran circular lliurement i el Club Ciclista de Sant Boi realitzarà activitats per apropar a la població al ciclisme de carretera.

Entre les activitats programades destaquen la ‘Biciescola per a tots’, que inclou tallers d’educació viària i de conducció segura per la ciutat; activitats cicloturístiques, especialment sortides en grup per descobrir amb bicicleta el patrimoni forestal, agrícola i fluvial de la ciutat; i una mostra de bicicletes al carrer, que inclou l’exposició dels últims models de bicicletes i possibilitat de provar-les.

A més, s’impartiran tallers amb consells i trucs per a un bon manteniment de la bicicleta i es fomentarà el ciclisme esportiu a través d’activitats de promoció del ciclisme de carretera mitjançant els clubs ciclistes de la ciutat i experts convidats.

A partir de dilluns 18 de setembre, Sant Boi estarà adherida al servei de registre voluntari de bicicletes ‘Biciregistre’ impulsat per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta. També està previst que en els pròxims mesos segueixi ampliant la flota municipal de bicicletes cedides per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per als treballadors públics.

Amb totes aquestes mesures en marxa, es dóna com a iniciat el procés de transformació de Sant Boi de Llobregat cap a una ciutat que aposta clarament per la bici com a vehicle quotidià, el que repercutirà en la qualitat de vida dels seus ciutadans.

  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios