ABBA, LOVE OF LESBIAN, BERTIN OSBORNE i ROBE - 43ª EDICIÓ DEL FESTIVAL INTERNACIONAL MÚSICA DE CAMBRILS

Arriba la segona setmana del Festival Internacional de Música de Cambrils amb quatre propostes molt variades per a tots els públics.

El 3 d’agost, els amants de la música dels 70 tenen una cita amb l’espectacle ABBA The New Experience, on tornarem a viure els èxits del quartet suec que va marcar una època als anys 70 i 80. Les seves cançons estan presents a la memòria col·lectiva de moltes generacions.

Des de Sant Vicenç dels Horts i cap al món, amb parada a Cambrils el 4 d’agost, LOVE OF LESBIAN presenta El Poeta Halley, un treball que consolida la banda catalana com un gran referent de l’ indie rock i indie pop.

El crooner espanyol de referència és BERTÍN OSBORNE i com no podria ser d’un altre manera farà un particular homenatge al seu públic més fidel: les dones. El 5 d’agost cançons com Santa Lúcia o Sweet Caroline sonaràn de la mà d'un dels cantants més importants del país.

Un dia després, els nostàlgics d’Extremoduro no es poden perdre el concert de ROBE, on el cantant extremeny aflora la seva vessant més transgressora. Això si, sense renunciar a trobar la bellesa a les cançons.

 

ABBA The New Experience
3 d'Agost a les 22h
El 3 d'agost a partir de les 22h, ABBA serà qui protagonitzarà la nit al Festival de Cambrils.

Sens dubte, una de les bandes musicals de major fama i que van ser fonamentals per crear el so i l’estil dels anys 70 i 80 va ser aquest  quartet suec.
Les seves cançons estan presents en la memòria col·lectiva de les diferents generacions marcant la banda sonora de la vida de molts de nosaltres, i que avui dia segueixen vigents gràcies a diferents espectacles com els musicals, els recopilatoris publicats, i els homenatges.
Per això ABBA THE NEW EXPERIENCE vol contribuir a difondre els seus èxits amb un espectacle musical i escènic al nivell que el grup original mereix. Amb tota la qualitat, l’elegància, i la màgia amb la qual el grup suec va conquistar les llistes d’èxits a partir de la seva victòria en el festival d’Eurovisió de 1974.

Vine a disfrutar amb tota la família al son de Mamma mia!

Love of Lesbian
4 d'Agost a les 22h
El divendres 4 d'agost tindrem una cita amb el grup Love of Lesbian a les 22h.
Des de Sant Vicenç i cap al món apareix Love of Lesbian, un gran referent del indie rock i indie pop. El darrer treball de la banda catalana, Poeta Halley, serveix per posar la cançó al servei de la lletra. Un viatge sense pressa, creat al 2016, com diuen els membres del grup amb el telèfon apagat.
Una història que gira al voltant de la necessitat d’utilitzar la música com una forma molt honesta de comunicar-se amb la gent. La banda presenta Poeta Halley com un treball familiar amb molta harmonia, però sense la necessitat d’acontentar al públic.
Els membres de la banda només volen ser feliços amb ells mateixos. Segons expressa el periodista Rafa Cervera a El País, Poeta Halley ha marcat un abans i un després a la trajectòria de Love of Lesbian.
Uns dels imprescindibles de les nits estivals en concert, on tot i que repassaran el seu darrer treball, la banda liderada per Santi Balmes es trobarà amb els seus hits com ‘allí donde soliamos gritar’, ‘club de fans de John Boy’, ‘1999’ ó ‘Belice’.

Bertín Osborne
5 d'Agost a les 22h
El dissabte 5 d'agost a les 22h podrem gaudir de ‘Crooner II: Va por ellas’ que treu el millor de Bertín, en la qual probablement sigui la millor interpretació vocal de la seva carrera. Amb un repertori que va dels clàssics del swing i la Big Band a temes més actuals, saltejats amb algunes sorpreses adaptades al gènere, el disc brilla a un altíssim nivell, per complir el desig del cantant de plantejar-se el treball com un regal.
El cantant andalús d’ulls blaus arribarà el 5 d’agost al Festival Internacional de Música de Cambrils per presentar el seu darrer treball ‘Va por ellas’ (2016), continuació del seu exitós ‘Crooner’ (2015), on l’artista puja als escenaris per retre homenatge al seu públic més fidel: les dones. O millor dit als noms de les dones, cançons com Santa Lúcia, Agarrate a mi María, Penélope, Sweet Caroline o Lía sonen millor que mai en la veu del seductor Bertín Osborne.
Els temes de ‘Crooner’ es van gravar com antigament, amb els músics tocant al temps, com es feien els de l’edat d’or dels artistes als quals ret homenatge. I així, entre girs de swing i amb aires de balada clàssica, cobren un valor especial grans clàssics com It had to be you, Fly em to the moon, Moon river o New York, New York; èxits més actuals com Wonderful tonight (Eric Clapton) o Just for you (Lionel Richie), o fins i tot cançons portades al seu terreny com a Can’t take my eyes off you. Algunes d’elles, amb versió en espanyol les adaptacions del qual ha realitzat el propi Bertín . Un repertori espectacular.

Robe
6 d'Agost a les 22h
El 6 d'Agost a les 22h, Robe pujarà a l'escenari del Festival internacional de Música de Cambrils.
Roberto Iniesta, conegut popularment com a Robe, ja ha deixat enrere el seu pas per Extremoduro. Tot i així, els seus dos treballs en solitari: Lo que aletea en nuestras Cabezas i Destrozares, canciones para el nal de los tiempos encara contenen petites dosis de rock transgressiu. Robe està acompanyat pels següents músics: Carlitos Pérez (violí), David Lerman (clarinet), Álvaro Rodríguez (piano), Alber Fuentes (bateria) i Lorenzo González als cors.
Com a creador, en el darrers temps, Robe té com a missió principal trobar la bellesa en totes les seves creacions. Això si, sense renunciar a la seva essència transgressora, fet que li permet menjar-se els escenaris sense necessitat de realitzar una gran despesa física.


  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios