Passa al contingut principal

Jazz-The Story inaugura la seva gira per Europa al Banc Sabadell Vijazz Penedès 2017

La súper banda formada pels millors exponents de jazz internacional actual ha donat, aquesta nit, el tret de sortida de l’11 edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès amb l’espectacle Jazz – The Story. Celebrating 100 years of jazz recording. El Banc Sabadell Vijazz Penedès ha suposat pels artistes també la inauguració de l’espectacle a la seva gira per Europa. L’espectacle es va estrenar el passat mes de gener al mític club Birdland de Nova York i ha estat aclamat com un dels muntatges més brillants que s’han generat al voltant de la música jazz.
 
Com no podia ser d’una altra manera, el conjunt format per Vincent Herring (direcció artística), James Carter i Eric Alexander (saxo), Jon Faddis i Jeremy Pelt (trompeta), Steve Turre (trombó), Mike Ladonne (piano i teclats), Kenny Davis (baix), Carl Allen (bateria) i Nicholas Bearde (veu) -reunit expressament per celebrar el centenari de la publicació del primer disc de jazz- ha omplert la Plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès amb una acollida per part del públic espectacular.
 
Sota la direcció artística de Vincent Herring, han ofert un recorregut magistral pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz. Des dels anys 20 i 30 amb el ragtime i el swing, fins el bebop dels 40, el cool dels 50 i les noves formes que sorgeixen a partir dels 60 amb el jazz modal o el free, passant per les fusions amb la bossa nova, el latin i el rock. Un viatge musical i vivencial al voltant de la història d’una música que segueix bategant a càrrec d’alguns dels seus exponents més rellevants.

Enguany tancarà el festival Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat. Reeves presentarà diumenge a les 22 hores el seu darrer àlbum ‘Beautiful Life’, on reivindica una visió positiva del miracle de la vida i el qual li ha tornat a valdre un Grammy.

Abans però, l’escenari del Banc Sabadell Vijazz Penedès serà testimoni de les actuacions del gran trompetista de Nova Orleans Christian Scott aTunde Adjuah (dissabte 8 de juliol, 21 hores), que fa conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques. I el mateix dissabte, a les 23 hores, tancarà la jornada The JB’s James Brown Original Banc. Tretze músics sota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson, un dels artífexs de l’espectacular so de la banda de soul i funk més brillant del món, oferiran el repertori íntegre dels concerts de James Brown, el padrí del funk. Aquesta és l’única banda avalada i recolzada per la família de James Brown. I compta amb la participació de Danny Ray, mestre de cerimònies de Brown des de 1960.

Els espectadors podran gaudir d’aquests quatre concerts de manera gratuïta.

Al cicle de concerts solidaris “Elles i el jazz”, avui ha tingut lloc el concert de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio a l’Espai Cava, situat al magnífic entorn del Claustre de St Francesc, i que estava ple de gom a gom. Demà serà el torn de Joan Chamorro que presentarà ‘La màgia de la veu’ acompanyat d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Sauri. I diumenge, tancarà el cicle “Elles i el jazz” la madrilenya Mayte Alguacil. Aquests tres concerts són els únics que són de pagament, i una part dels beneficis van destinats a l’Associació Ginesta de Vilafranca per lluitar contra el càncer de pit.

  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Fotos Josep Manuel Vives

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…