Forcadell inaugura el Banc Sabadell Vijazz Penedès 2017 i convida a tothom a gaudir de la música, del vi i del cava: “És un festival que s’ha de viure i sentir”La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha donat el tret de sortida a l’11a edició del festival Banc Sabadell Vijazz Penedès acompanyada de Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès; de Joan Tarrada, president de Tastavins Penedès, entitat sense ànim de lucre organitzadora del festival, i de la resta d’autoritats i patrocinadors.

Forcadell ha arribat per la ja tradicional tallada de cinta al centre de Vilafranca. Un cop tallada la cinta, la comitiva ha fet un recorregut a peu pels estands de la Fira de Vins i Caves, que enguany reuneix més de 40 cellers del Penedès. Tot seguit, s’han desplaçat al Vinseum, on han tingut lloc els parlament d’inauguració.


En el seu discurs, Forcadell ha lloat la idea d’unir en una mateixa festa el vi, el cava i el jazz. “És una idea inspiradora”, ha comentat. La presidenta del Parlament ha animat a tothom a gaudir de la música, del vi i del cava. “Perquè són llibertat, i així com la llibertat, el festival s’ha de viure i sentir”.  A més, ha afegit que la principal característica del jazz és “que estima la llibertat, la diversitat i està oberta a altres estils. I això és com és el nostre país”.

Regull ha agraït a Tastavins Penedès per organitzar "un festival que cada any és millor que l’anterior”. I ha destacat que “hi ha futur en el sector perquè hi ha molta gent jove treballant la vinya, el vi i el cava”.

I per la seva banda, Tarrada ha agraït la participació de tots els partners “gràcies als quals és possible el festival”. El president de Tastavins Penedès ha animat a tothom a “sortir al carrer, gaudir de l’estiu i d’un Banc Sabadell Vijazz Penedès que superarà expectatives”.UN CARTELL ESPECTACULAR

A nivell musical, l’11a edició del festival s’inaugura aquest vespre a les 22.30h amb l’espectacle Jazz-The Story. Celebrating 100 years of jazz recording, a càrrec d’un conjunt nord-americà format per alguns dels millors exponents del jazz internacional actual: Vincent Herring, James Carter, Eric Alexander, Jon Faddis, Jeremy Pelt i Steve Sturre. Els membres de la banda, reunits expressament per l’aniversari dels 100 anys de la publicació del primer disc de jazz, comencen la gira europea de l’espectacle a Vilafranca. Els artistes han treballat amb músics de l’alçada de Ray Charles, Art Blakey, Frank Sinatra o The Rolling Stones, entre altres.

Pere Pons, que enguany s’estrena com a director artístic del Banc Sabadell Vijazz Penedès, ha destacat: “A banda de ser una proposta exclusiva d’alta volada, és una manera immillorable de celebrar aquest centenari. Tant per l’esperit popular del Vijazz, com per satisfer els paladars més exigents dels amants de la bona música i dels millors vins i caves”.

El dissabte 8 de juliol podrem gaudir del gran trompetista Christian Scott aTunde Adjuah, que fa conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques. Amb la proposta Stretch Music, Scott estira les convencions rítmiques, melòdiques i harmòniques del jazz amb la idea d’abraçar tantes formes, llenguatges i cultures com sigui possible. El trompetista de Nova Orleans ha estat el revulsiu més sorprenent en l’era contemporània d’aquesta música.

I el mateix dissabte, tancarà la jornada The JB’s James Brown Original BandTretze músicssota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson, un dels artífexs de l’espectacular so de la banda de soul i funk més brillant del món, oferiran el repertori íntegre dels concerts de James Brown, el padrí del funk. Aquesta és l’única banda avalada i recolzada per la família de James Brown. I compta amb la participació de Danny Ray, mestre de cerimònies de Brown des de 1960.

Els espectadors podran gaudir d’aquests quatre concerts de manera gratuïta.

Pel que fa als artistes nacionals de l’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, continuen mantenint el gran nivell assolit en els darrers anys i constaten la bona forma dels músics de jazz del país. Dins el cicle de concerts solidaris “Elles i el Jazz” a l’Espai Cava (Claustre de Sant Francesc), Joan Chamorro –que ja ha esgotat entrades- presentarà La màgia de la veu,acompanyat d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Saurí. A més, el públic del Banc Sabadell Vijazz Penedès també podrà gaudir de les actuacions de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio i de Mayte Alguacil. Una part dels beneficis del cicle “Elles i el Jazz” aniran destinats a l’Associació Ginesta Vilafranca, per la lluita contra el càncer de mama.


  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Fotos Josep Manuel Vives

Comentarios