Miriam Ponsa presenta la col·lecció SS18 'Les dones del Mar' a la 080 Barcelona Fashion Week

El mar o la mar. El risc i l’atracció repartida entre dos gèneres: el masculí i el femení. Tots dos imprescindibles, tots dos complementaris.
http://miriamponsa.us1.list-manage1.com/track/click?u=7789c202338e20c931b5ff456&id=1ab5f520f9&e=b2c4233d2f

La relació de les dones amb el mar es mostra intensa i canviant en el transcurs de la història. Com a acompanyants, vestides amb peces de roba masculines o fins i tot com a pirates, les dones han navegat els mars. En l’àmbit de l’economia marítima les dones han aportat al llarg dels segles el seu esforç i capacitat organitzativa. El seu treball ha cobert importants àrees de caràcter social en les comunitats pesqueres i marineres.




Tot i que la rellevància de la participació femenina resulta inqüestionable, hi ha un dèficit en el reconeixement públic de la seva aportació. Aquesta col·lecció està inspirada en totes aquestes dones i la seva força.



 
 





Les formes orgàniques, repetitives i arrodonides donen pas a peces oversize per a aconseguir moviment. El patronatge parteix de peces de roba de treball. Es busca la sinuositat a través de les peces més voluminoses de denim.
Les matèries com la cinta i el cordó representen les xarxes i les cordes de les barques. Es treballa la tècnica del macramé i el baix llis amb teler manual.

 

Els teixits més suaus es treballen amb cordó elàstic per a aconseguir moviment.
Els punts esfilagarsats i oberts simbolitzen la xarxa. Es teixeixen manualment mitjançant la tècnica de la mitja i el ganxet.

Els materials més utilitzats són el cotó, el lli i la seda. La ràfia es teixeix creant capells i complements.
El color platejat és representatiu en aquesta col·lecció que combina blanc i negre, blau marí, turquesa i gris clar. Per aconseguir l’efecte degradat de grisos s’utilitza la tècnica de la tintura artesanal en peça acabada.




  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentarios