Passa al contingut principal

H. Associació per a les Arts Contemporànies impulsa el Festival 25+1, l'acte més lúdic i popular de la celebració del seu aniversari

La cantant Carla - crèdit Carla

Tot a punt per al Festival 25+1, que el 10 de juny aplegarà 10 hores d'espectacles de teatre, circ, música i art en el que vol ser “l'acte més popular i festiu de la celebració dels 26 anys d'H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC)”. El festival, que està obert a tothom i és gratuït, es durà a terme davant les instal·lacions d'ACVic Centre d’Arts Contemporànies (c/Sant Francesc, 1 Vic) amb la participació de grups i artistes osonencs i de fora. També hi haurà oferta gastronòmica per als assistents.
El festival vol ser “un punt de trobada dels socis d'H.AAC així com dels veïns del barri i la ciutat en general”, comenten des de l'associació.
La programació s'encetarà a les 12 h amb l'actuació de DJ Aurora Crew Live; de fet, la música és un dels ingredients principals de l'esdeveniment que inclou també la participació del grup de vent Bandboo i, a la tarda, de CARLA, Nico Roig i Germà Aire.
També incorpora altres arts escèniques com el circ, amb l'espectacle Amunt i Avall, i el teatre, a càrrec de Dúo Fàcil. Per la seva banda, alumnes i exalumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic duran a terme diverses experiències performàtiques a Esferes.
Els assistents podran gaudir d’un vermut a càrrec de la Vermuteria del Clot, i per dinar, d'una paella que caldrà haver encomanat anticipadament a través del telèfon 93 885 37 04 o bé al correu electrònic info@haac.cat.
Duo Facil - crèdit DUO Facil
El Festival 25+1 és dels punts culminants de la celebració de l'aniversari d'H.AAC. La programació, no obstant, encara compta amb diverses activitats més fins a finals d'any: la presentació de les publicacions Com una cadira #4, de Jordi Lafon, editada per Addicciones Porquesí (22 setembre, ACVic) i F.A.- W.B. Correspondències, de Francesc Abad (19 octubre, ACVic); l'espectacle Pla fix, de David Ymbernon i Latung La La (3 novembre, Institut del Teatre); i la presentació de la publicació sobre els 26 anys d'H.AAC amb data per determinar. Amb motiu de l'efemèride, l'entitat ha posat en marxa la página web www.haac.cat i perfils a les xarxes socials. 
H.AAC, referent de l'art contemporani L'art contemporani no s'entendria a Osona sense H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC). Creada al 1991, l'entitat ha promogut des dels seus inicis manifestacions artístiques i de pensament relacionades amb les idees i estètiques contemporànies, així com amb la creació, recerca i estudis en aquest camp. Ha dut a terme projectes en diferents àmbits com la Quinzena d’Art de Montesquiu (QUAM); edita, en col·laboració amb Eumo Editorial la col·lecció Textos sobres les Arts Contemporànies; realitza exposicions i organitza conferències i debats sobre aspectes de l’art i del pensament contemporani. Des de 2009, ha centrat la seva activitat principalment en la gestió d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, resultat de la cooperació entre l’Ajuntament de Vic, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i H. Associació per a les Arts Contemporànies. De cara al futur, l'associació vol "continuar treballant, canalitzant i fomentant la creació, la formació i la col·laboració entre els diferents estaments del sector de les arts i la cultura".
  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…