El Festival VinyaSons presenta la seva 5a edició consolidant-se com a proposta singular de petit format a Catalunya

El Festival VinyaSons presenta la seva 5a edició consolidant-se com a proposta singular de petit format a Catalunya .

Amb una línia estratègica basada en la qualitat artística d'una programació portada a terme en cellers emblemàtics de Catalunya, la V edició del Festival VinyaSons engega el seu recorregut el proper 30 de juny amb una programació que ha estat qualificada com "d'excepcional", gràcies a la presència d'algunes de les millors veus del panorama actual del jazz, la música d'autor, la música clàssica i el flamenc. Fins el 4 d'agost, artistes com Chicuelo, Marco Mezquida, Judit Neddermann, Celeste Alías, The Hanfris Quartet o el grup coral In Crescendo posaran les notes musicals d'un festival que tan sols amb cinc edicions s'ha convertit en tota una referència musical del petit format. L'edició 2016 va suposar un increment del 31% d'assistents respecte de 2015, i en 7 dels concerts programats es van exhaurir les entrades.

 


Per a Màrius McGuinness, director artístic del festival, la causa d'aquest increment cal buscar-la "en l'experiència de la proximitat amb l'artista en un entorn privilegiat". McGuinness apunta que l'objectiu fonamental d'aquesta edició és el de "continuar amb la linia iniciada l'any passat, donant protagonisme a la veu, present en sis de les propostes, i convidant un dels músics flamencs més destacats del moment conjuntament amb el millor pianista de jazz de l'actualitat". McGuinness apunta també al reforç de l'experiència gastronòmica en aquesta l'edició 2017 del festival. "Les propostes gastronòmiques es personalitzen i alguns dels cellers fan una oferta pròpia, combinada amb la del festival"


Actuació de The Hanfris Quartet, durant la presentació de la cinquena edició del Festival VinyaSons.

Enguany els cellers que hi participen són 11, distribuïts en tres denominacions d'origen: Penedès, Empordà i Bages:
  • Caves Llopart, serà l'escenari del concert inaugural, amb el guanyador del Goya Juan Gómez, Chicuelo, en combinació amb el pianista de jazz Marco Mezquida, el 30 de juny.
  • Finca Ca n'Estella, programa a Judit Neddermann, una de les veus de jazz més importants del moment, l'1 de juliol.
  • Abadal comptarà amb l'actuació de Celeste Alías, el 7 de juliol.
  • La Vinyeta tindrà l'actuació del grup coral In Crescendo, guanyador de la segona edició del programa de TV3 Oh Happy Day!, el proper 8 de juliol.
  • Albet i Noya s'obrirà a la veu excepcional de Magalí Sare i al contrabaixista Manel Fortià, el 14 de juliol amb un directe ric, variat i apte per a tot tipus de públic.
  • Can Bas, tindrà com a protagonista a Judit Neddermann en la seva segona actuació al festival, el 15 de juliol.
  • Heretat Segura Viudas serà escenari d'una particular visió d'El Amor Brujo a càrrec de l'Orquestra de Cambra del Penedès i la cantant líria Anna Alàs. El concert tindrà lloc el 21 de juliol.
  • Mas Rodó tindrà l'única actuació programada al migdia, amb In Crescendo, el proper 23 de juliol.
  • Finca Viladellops ha programat a The Hanfris Quartet, un dels quartet a capella més importants de Catalunya, on cantaran estàndards de jazz, pop, rock i bandes sonores de pel·lícules, el proper 28 de juliol.
  • Martín Faixò es farà ressò de la música coral d'In Crescendo el proper 29 de juliol.
  • Oller del Mas serà l'escenari del concert final amb The Hanfris Quartet, el 4 d'agost.

Pere Regull, Diputat Adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona i alcalde de Vilafranca del Penedès, ha donat el màxim suport a iniciatives com les del Festival VinyaSons, que s'emmarquen en "propostes singulars que activen l'enoturisme de les diferents DO participats".

Experiència gastronòmica i cultural

L'èxit de la passada edició, que se sustentava en l'increment de l'experiència gastronòmica tornarà a ser molt important en el Festival VinyaSons d'enguany. Ametller Origen posa la cuina mediterrània a uns maridatges enològics gràcies als productes premium dels cellers que hi participen. Aquesta acció gastronòmica, sumada a la visita a cada celler i el propi concert, fa que el Festival VinyaSons sigui una de les propostes culturals més atractives de l'estiu.

Cinc edicions d'èxit

El Festival VinyaSons va néixer al 2013 amb 380 assistents. L'any 2014 el públic assistent es va incrementar fins a les 800 persones. L'any 2015 va ser 1300 persones i en l'edició de 2016, el 75% de les entrades per als concerts es van esgotar, fins a aconseguir un aforament total de 1.600 persones.

El preu de l'entrada és de 35€, incloent visita, maridatge, degustació i concert. Els abonaments de packs per a 3 concerts a un preu de 60€ es poden adquirir exclusivament a través de la web del festival vinyasons.com
  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges i vídeo cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios