Passa al contingut principal

El Festival Música i Veu omple de música el Penedès la primera meitat del 2017


Un total de deu concerts que van des del gospel i el jazz fins al soul integren el calendari de la tercera edició del festival, que del 22 de gener fins al 4 de juny tindrà lloc a l'Auditori Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

Els principals reclams del cartell d'enguany són el referent femení del blues i jazz català BIG MAMA, l'original i emocionant duo de pianos SERRAT SENSE SERRAT i l'espectacular veu de la mezzosoprano CRISTINA SEGURA.

El 10% dels beneficis recaptats seran destinats a la Fundació l'Espiga, una institució sense ànim de lucre que vetlla per la qualitat de vida de les persones amb discapacitats físiques o mentals.

Festival Música i Veu, molt més que un festival de música

Per tercer any consecutiu arriba a Vilafranca del Penedès el Festival Música i Veu, una jove i atrevida aposta que es consolida com un dels atractius culturals més importants de la primera meitat d'any al Penedès. Organitzat per la Fundació Pinnae i les Joventuts Musicals de Vilafranca, amb la col·laboració de la Xarxa de Músiques de Catalunya, el festival oferirà una sèrie de concerts a l'Auditori Fòrum Berguer Balaguer de Vilafranca fins al dia 4 de juny. Totes les entitats organitzadores són sense ànim de lucre i treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical.La principal singularitat del Festival Música i Veu és l'ampli ventall d'estils musicals que aplega: si bé un diumenge es podrà trobar el jazz exquisit d'Andrea Motis & Trio, la setmana següent pot ser el torn del gospel amb The Sey Sisters o el soul de Leonn & Special Edition, Música clàssica, blues i concerts de piano també tenen lloc en la programació del festival, que es pot consultar al complet aquí

La intenció dels organitzadors amb aquesta barreja d'estils és arribar a diferents segments de públic i d'edat per tal d'aconseguir una major assistència al festival, i promoure així la cultura de la música en directe a casa nostra. En les dues primeres edicions del Música i Veu, fins a 2.500 persones van assistir al total de 16 concerts celebrats. La gran novetat d'aquesta tercera edició és que el 10% del total recaptat al festival anirà a parar a la Fundació l'Espiga, una entitat no lucrativa que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen discapacitats físiques o mentals.

Un espai únic amb concerts únics a preu popular

Un dels grans atractius del Festival Música i Veu és l'espai on es celebren els seus concerts, l'Auditori Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. Els diumenges amb concerts programats entre el 22 de gener fins al 4 de juny, sempre a les 7 de la tarda, l'Auditori s'omplirà per gaudir dels joves talents que integren el cartell del festival. L'Auditori, una antiga casa modernista de principis del segle XX, té capacitat per a 246 persones i compte amb el millor equip de so i llums per a gaudir de la música de forma íntima.

Les entrades pels concerts oscil·laran entre els 8 i els 12 euros, uns preus pensats perquè tothom pugui gaudir de la millor música a preus populars. Es podran comprar tant a les taquilles del mateix auditori com a través del portal online de la Fundació Pinnae a topticket.cat.

22 de gener, primera cita


Aquest proper diumenge 22 de gener es dóna el tret de sortida al III Festival Música i Veu amb el concert de Duo Degas, un recital a càrrec d'Ander Tellería i Mateja Zenzerovic que uneix la dansa i la pintura a través de la música. Com en edicions anteriros, al finalitzar el concert s'oferirà als assistents una copa de cava Jané Ventura i un tast de catànies, un moment on públic i músics podran trobar-se i parlar sobre la passió que els uneix: la música.

El concert de Duo Degas serà el primer dels deu que durant el primer semestre del 2017 convertiran Vilafranca del Penedès en un referent musical català setmana rere setmana gràcies a aquesta nova edició del Festival Música i Veu.

Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…