El Festival Música i Veu omple de música el Penedès la primera meitat del 2017


Un total de deu concerts que van des del gospel i el jazz fins al soul integren el calendari de la tercera edició del festival, que del 22 de gener fins al 4 de juny tindrà lloc a l'Auditori Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

Els principals reclams del cartell d'enguany són el referent femení del blues i jazz català BIG MAMA, l'original i emocionant duo de pianos SERRAT SENSE SERRAT i l'espectacular veu de la mezzosoprano CRISTINA SEGURA.

El 10% dels beneficis recaptats seran destinats a la Fundació l'Espiga, una institució sense ànim de lucre que vetlla per la qualitat de vida de les persones amb discapacitats físiques o mentals.

Festival Música i Veu, molt més que un festival de música

Per tercer any consecutiu arriba a Vilafranca del Penedès el Festival Música i Veu, una jove i atrevida aposta que es consolida com un dels atractius culturals més importants de la primera meitat d'any al Penedès. Organitzat per la Fundació Pinnae i les Joventuts Musicals de Vilafranca, amb la col·laboració de la Xarxa de Músiques de Catalunya, el festival oferirà una sèrie de concerts a l'Auditori Fòrum Berguer Balaguer de Vilafranca fins al dia 4 de juny. Totes les entitats organitzadores són sense ànim de lucre i treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical.



La principal singularitat del Festival Música i Veu és l'ampli ventall d'estils musicals que aplega: si bé un diumenge es podrà trobar el jazz exquisit d'Andrea Motis & Trio, la setmana següent pot ser el torn del gospel amb The Sey Sisters o el soul de Leonn & Special Edition, Música clàssica, blues i concerts de piano també tenen lloc en la programació del festival, que es pot consultar al complet aquí

La intenció dels organitzadors amb aquesta barreja d'estils és arribar a diferents segments de públic i d'edat per tal d'aconseguir una major assistència al festival, i promoure així la cultura de la música en directe a casa nostra. En les dues primeres edicions del Música i Veu, fins a 2.500 persones van assistir al total de 16 concerts celebrats. La gran novetat d'aquesta tercera edició és que el 10% del total recaptat al festival anirà a parar a la Fundació l'Espiga, una entitat no lucrativa que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen discapacitats físiques o mentals.

Un espai únic amb concerts únics a preu popular

Un dels grans atractius del Festival Música i Veu és l'espai on es celebren els seus concerts, l'Auditori Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. Els diumenges amb concerts programats entre el 22 de gener fins al 4 de juny, sempre a les 7 de la tarda, l'Auditori s'omplirà per gaudir dels joves talents que integren el cartell del festival. L'Auditori, una antiga casa modernista de principis del segle XX, té capacitat per a 246 persones i compte amb el millor equip de so i llums per a gaudir de la música de forma íntima.

Les entrades pels concerts oscil·laran entre els 8 i els 12 euros, uns preus pensats perquè tothom pugui gaudir de la millor música a preus populars. Es podran comprar tant a les taquilles del mateix auditori com a través del portal online de la Fundació Pinnae a topticket.cat.

22 de gener, primera cita


Aquest proper diumenge 22 de gener es dóna el tret de sortida al III Festival Música i Veu amb el concert de Duo Degas, un recital a càrrec d'Ander Tellería i Mateja Zenzerovic que uneix la dansa i la pintura a través de la música. Com en edicions anteriros, al finalitzar el concert s'oferirà als assistents una copa de cava Jané Ventura i un tast de catànies, un moment on públic i músics podran trobar-se i parlar sobre la passió que els uneix: la música.

El concert de Duo Degas serà el primer dels deu que durant el primer semestre del 2017 convertiran Vilafranca del Penedès en un referent musical català setmana rere setmana gràcies a aquesta nova edició del Festival Música i Veu.

Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentarios