Anthus presentara el seu nou disc 'Calidoscòpic' el proper 20 de gener a la sala Luz de Gas


Anthus presentarà el seu tercer àlbum d'estudi, "Calidoscòpic", el proper 20 de gener a la sala Luz de Gas de Barcelona. "Calidoscòpic" és el disc més autobiogràfic d'aquest cantant, compositor i arranjador, que arriba a la seva maduresa musical amb un so original i propi que l'ha projectat fins a esdevenir el màxim exponent del jazz del Mediterrani. "Calidoscòpic" ja és a la venda a les principals plataformes digitals i als punts de distribució habituals. Les entrades per al concert ja estan disponibles a Ticketmaster i a Club3C. Aquest tercer treball ha estat qualificat per la crítica com el millor exemple de jazz d'autor.


Consolidació d'un artista atrevit
"Calidoscòpic" és un disc fet amb ànima i grans dosis de virtuosisme. Amb deu temes, alguns cantats i d'altres on utilitza la veu com un instrument més, Anthus s'endinsa en territoris com el jazz contemporani i el clàssic, combinats amb sons mediterranis, el pop i el rap. És tot un aire nou en el panorama jazzístic actual.

"Calidoscòpic"
  • Anthus: Cantant, compositor, arranjador i productor.
  • Pol Padrós: trompeta, flugelhorn, closques de mar.
  • Max Villavecchia: piano.
  • Manel Fortià: contrabaix.
  • Ramon Díaz: bateria i percussió.
  • Discogràfica: Temps Rècord  



Anthus, el veritable jazz d'autor

Anthus arriba a la seva maduresa musical amb un estil propi i diferenciat que el fa ser el màxim exponent del jazz d’autor. Nascut a Sicília –un pont de cultures mediterrànies– a finals dels anys 70, aviat descobreix la passió pel cant amb un vell tocadiscs de vinils de 45 revolucions amagat a l'armari de casa de l'àvia, però també la incomprensió paterna. Amb 19 anys es trasllada a Irlanda on es forma a la Guildhall School of Music and Drama i es llicencia en Jazz Perfomance. Publica el seu primer disc, "Dreamer", practicant un jazz versàtil i inquiet que ens mostra les qualitats interpretatives d'Anthus. A Barcelona, publica "Radici" (Arrels), on es remarquen clarament les seves influències: un recull de cançons populars sicilianes de tradició oral, arranjades per primera vegada amb criteris jazzístics. La crítica descobreix un estil totalment nou i el classifica com "una de les millors veus masculines del jazz del país". Seguidament, treu un recopilatori de les seves actuacions en viu, "Profundament Jazz", en què interpreta i posa lletra pròpia a temes instrumentals d'icones del Jazz internacional com els de Chick Corea o Wayne Shorter.
Amb "Calidoscòpic", Anthus puja un esglaó més en el seu jazz fusió per celebrar la diversitat, el canvi i l'evolució.
Més info sobre Anthus.


Making Of de la gravació de "Calidoscòpic".
 


Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges i vídeos cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios