Anthus, el crooner del jazz del Mediterrani, presenta "Calidoscòpic", fusió del jazz contemporani i clàssic, amb sons mediterranis, pop i rap


Després de tres anys, Anthus publica el seu tercer àlbum d'estudi, "Calidoscòpic", el disc més personal d'aquest cantant, compositor i arranjador que arriba a la seva maduresa musical amb un so original i propi que li ha projectat fins a ser el màxim exponent del jazz fusió mediterrani. "Calidoscòpic" estarà a la venda online des del 15 de novembre i físicament el prodreu trobar a l'FNAC i punts de distribució habituals a partir del 25 de novembre. 

"Calidoscòpic" és un disc fet amb ànima i grans dosis de virtuosisme. Amb deu temes, alguns cantats i d'altres utilitzant la veu com un instrument més, Anthus amb el seu ampli domini d'estils s'endinsa en territoris com el jazz contemporani i el clàssic, combinats amb sons mediterranis, amb el pop i el rap per interpretar el món que li envolta des d'angles diferents: depèn de l'angle triat, així veu la realitat. Com en un calisdoscopi. Aquest funcionament el transporta a la música i el resultat és  "Calidoscòpic", un dels millors exemples actuals del jazz fusió. 


Amb aquest nou treball, Anthus porta el jazz als límits, per explorar nous territoris i on la seva veu esdevé un instrument més. "Calidoscòpic" és un disc innovador amb deu temes -quatre on s'utilitza la veu com un instrument, quatre cantats en català, un en anglès i un altre fruit de la fusió entre el català, el sicilià, el francès i el napolità- amb voluntat de sorprendre.


Consolidació d'un artista atrevit
"Calidoscòpic" és la consolidació definitiva d'un artista que s'ha arriscat a fusionar els sons de la Mediterrània amb els característics del jazz més internacional, amb un resultat excel·lent.

Tot el seu disc respira fusió al 100 per 100. La  música d'Anthus es nodreix de les seves arrels sicilianes, de la seva virtuosa veu i de la qualitat instrumental que li han permès total llibertat per a la seva creativitat. El millor exemple el trobem amb "Mediterranium", una suite cantada en una barreja de català, francès, sicilià i napolità dividida en quatre parts que inclou una de les millors improvisacions a piano de tot l'àlbum.



Però a "Calidoscòpic", Anthus també ha plasmat la seva relació amb l'art contemporani i els moviments cubista i futurista. A "Cubs, esferes i cilindres", jazz contemporani en estat pur, revela una bella i harmònica combinació de formes geomètriques, que posen imatge a una seductora música que ens atrau i ens arrossega de principi a fi. 

El nou treball d'Anthus també recull la seva experiència vital com a "Adéu-siau pare", un sentit comiat al pare de l'autor amb el qual no sempre va tenir una relació com ell hagués desitjat. Aquest tema s'acompanya d'un espectacular videoclip gravat íntegrament al cementiri modernista de la localitat de Vilafranca del Penedès.

"800 KM", un dels altres temes destacats i cantats, és un himne a l'amor, per als qui creuen que "la geografia no pot separar allò que els sentiments uneixen".

"Calidoscòpic"

  • Cantant, compositor, arranjador i productor: Anthus
  • Pol Padrós: trompeta, flugelhorn, closques de mar
  • Max Villavecchia: piano
  • Manel Fortià: contrabaix
  • Ramon Díaz: bateria i percussió
  • Discogràfica: Temps Rècord 
  • Llocs de venda.
Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios