"El top ten de l'hípica mundial, incloent els medallistes en els Jocs Olímpics de Rio 2016, competiran en el CSIO Barcelona" ha anunciat Emilio Zegrí a la Presentació Oficial del CSIO Barcelona 2016, la 105 edició de l'esdeveniment esportiu internacional més antic d'Espanya , que acollirà del proper dijous 22 a diumenge 25 el Reial Club de Polo de Barcelona. Durant quatre jornades, les millors muntures del món, es disputaran un total de 9 competicions de salt hípic, entre les quals hi ha la Furusiyya FEI NationsTM Cup Jumping Final, el concurs per equips més important a nivell internacional.

Un cartell de luxe

18 equips, entre ells els guanyadors olímpics, Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Colòmbia, Egipte, França, Gran Bretanya, Holanda, Irlanda, Itàlia, Mèxic, Qatar, USA, Suïssa, Suècia i Espanya es disputaran davant Bèlgica (l'actual campiona) el lideratge mundial en aquest concurs dotat amb 2.300.000 € en premis. L'esdeveniment comptarà amb el Top Ten del rànquing internacional i amb la participació destacada del genet alemany Christian Ahlmann, número 1 del rànquing mundial, i el britànic Nick Skelton, or individual a Rio 2016, a més del veterà genet germànic Ludger Beerbaum (or individual a Barcelona'92) que ha anunciat la seva retirada de les competicions per equips. Espanya també ha confirmat que competirà amb l'equip que va participar en els passats Jocs Olímpics, format per Sergio Álvarez Moya, Eduardo Álvarez Aznar, Manuel Fernández Saro, Pilar Cordón i Gerardo Menéndez Mieres.


L’acte de presentació del CSIO Barcelona 2016 ha comptat a més amb la presència dels senyors Gerard M. Figueras, secretari general d'Esports de la Generalitat de Catalunya; David Escudé, comissionat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona; Francisco Espinós, president del RCPB; Luis Comas, president de la Fundació RCPB; Emilio Zegrí, president del CSIO Barcelona i Karim Lahleh, director comercial de la FEI (Fédération Eqüestre Internationale).

David Escudé, comissionat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, ha comentat que "Barcelona és la tercera capital del món gràcies en gran part als clubs com el Reial Club de Polo, que mantenen les tradicions i que en el seu moment van ser pioners", i ha afegit: "a més de ser un esdeveniment esportiu de primer nivell, el CSIO Barcelona fa una gran aportació social a la ciutat a través del Pony Park (apropant els valors eqüestres a prop de 5.000 nens l'any passat) o mitjançant el Concurs de Disseny 'Un salt per la ciutat' ".

El nou PoloPark, activitats per a totes les edats


Una de les principals novetats del CSIO Barcelona 2016 serà el nou PoloPark, un festival d'experiències creatives, noves tendències, gastronomia, i activitats d'entreteniment sota el lema "FOOD, FUN & JUMP!". Durant les quatre jornades del concurs, el camp de Polo, instal·lació reina del Reial Club de Polo de Barcelona, ​​deixarà excepcionalment d'utilitzar com a instal·lació esportiva per acollir al públic barceloní. Tot un luxe passejar, entretenir-se i descansar en un dels espais verds més extensos i bells de la ciutat, que es transformarà en una àmplia zona amb diversitat de propostes per a tots els públics: el Little Rider 'Corner que incorpora el popular Pony Park; la zona d'oci infantil Kids Park; una àmplia oferta gastronòmica de qualitat amb el Foodie Fest; les àrees Market i Brand Village, per fer shopping; la zona Horse & Rider, on poder trobar tot tipus de productes eqüestres; i tot això amenitzat amb música i espectacles en directe cada dia de la mà d'artistes emergents.

La 105ª edició del CSIO Barcelona es disputarà a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona del 22 al 25 de setembre que enguany per quarta ocasió consecutiva, acull a més la competició per equips més important del calendari hípic internacional: la Furusiyya FEI Nations CupTM Jumping Final. Dijous 22, amb motiu de la festivitat de la Mercè, l'entrada serà gratuïta.

Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges Josep M Vives


Comentarios