Conclou amb èxit el CSIO Barcelona 2016


El CSIO Barcelona, ​​l'esdeveniment esportiu internacional més antic d'Espanya i la gran cita hípica de l'any, va posar fi diumenge passat a la seva 105ª edició amb un èxit aclaparador. 20 nacions participants, 98 genets i amazones i 170 cavalls són algunes de les xifres que resumeixen el concurs de salt hípic que ha tingut lloc del 22 al 25 de setembre a les instal·lacions de Reial Club de Polo de Barcelona (RCPB).


A més de la competició hípica de primer nivell, els 60.000 assistents que han visitat l'emblemàtic club barceloní al llarg d'aquests quatre dies han pogut gaudir del nou PoloPark, un espai lúdic de més de 18.000m2 ubicat a la pista de polo, que ha comptat amb 125 expositors, música en directe, una variada i exclusiva oferta gastronòmica i activitats per a totes les edats.
Els assistents a l'esdeveniment també van tenir el privilegi de veure, entre d'altres, magnífics espectacles com l'actuació estel·lar de la cantant Monica Green, en un espectacle de llums, foc i pirotècnia patrocinat per la Federació Eqüestre Internacional (FEI), a més de diverses exhibicions de Santi Serra, el reconegut ensinistrador de cavalls guanyador del concurs televisiu 'Tu sí que vales'.
En definitiva, un esdeveniment social que cada any, coincidint amb les Festes de la Mercè, posiciona Barcelona internacionalment com a referent del món hípic, sent retransmès per televisió a 137 països dels 5 continents durant més de 150 hores.


98 genets i amazones de 20 països han disputat un total de 9 competicions de salt, entre les quals es trobava la Furusiyya FEI Nations CupTMJumping Final, el concurs per equips més important del món que se celebra a Barcelona per quart any consecutiu i que ja s'ha consolidat com la competició hípica amb la major dotació econòmica en premis (més de 2,3 milions d'euros).


Guanyadors CSIO Barcelona 2016

ü  Trofeu Coca-Cola: Gianni Govoni (ITA)
ü  Trofeu El Periódico: Darragh Kenny (IRL)
ü  Furusiyya FEI Nations Cup Jumping Final - Longines Challenge Cup: BRASIL
ü  Copa Negrita: Angelie Von Essen (SWE)
ü  Copa de SM la Reina – Trofeo Segura Viudas: Marcus Ehning (GER)
ü  Furusiyya FEI Nations CupTM Jumping Final: ALEMANIA
ü  Classificatòria Furusiyya FEI Nations CupTM Jumping Final: Triple empate entre ALEMANIA, BÉLGICA Y ESTADOS UNIDOS.
ü  Copa Longines de la ciutat de Barcelona: Darragh Kenny (IRL)

60.000 espectadors
Hípica, art, espectacles i gastronomia s'han unit en aquest esdeveniment esportiu de primer nivell al qual han acudit més de 60.000 espectadors.

Celebrities y societat civil
El CSIO Barcelona 2016 també ha estat un dels punts de trobada diverses celebrities i cares conegudes com Judith Mascó, Mireia Lalaguna (Miss Món 2015), Carles Puyol; així com d'alguns dels principals empresaris i membres de la societat civil barcelonina com Sol Daurella, Carles Vilarrubí, el doctor Bonaventura Clotet o el president de Seat, Luca de Meo.

Difusió a 137 països
L'excel·lent acollida i àmplia difusió d'aquest esdeveniment es deu als prop de 300 periodistes acreditats que s'han fet ressò del concurs, tant a nivell nacional com internacional, a través de tots els suports: premsa escrita, ràdio, TV i mitjans online. Un total de 137 països de tot el món l'han seguit per TV (a través de canals com la CNN) i s'ha difós a nivell digital, a través de plataformes com YouTube, Olympic Channel i FEI TV.

150 milions d’euros d’impacte econòmic
Aquesta és la xifra, segons un estudi realitzat per la consultora Price Waterhouse Coopers (PwC), de l'impacte econòmic d'aquest esdeveniment sobre la ciutat de Barcelona al llarg dels tres últims anys.

6.000 menús i més de 12.000 croquetes
Com a anècdota final curiosa, indicativa de la magnitud d'aquest esdeveniment, l'organització ha confirmat la preparació des del servei de restauració del RCPB de més de 6.000 menús gastronòmics i més de 12.000 croquetes, una de les seves especialitats.

http://www.csiobarcelona.com

Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia organització
Fotografies Nacho Olano i Josep M Vives

Comentarios