Passa al contingut principal

FANTOSFREAK ENGEGA MOTORS I ES CONVERTEIX EN EL REFERENT DELS FESTIVALS DE GÈNERE A CATALUNYA

Fantosfreak, el festival cinematogràfic a l'aire lliure més massiu de Catalunya ja té dates: de l'11 al 15 de juliol. Ienguany es presenta amb novetats importantsL'edició 2016 será la més femenina de totes les programades anteriorment de Fantosfreak: de les 48 obres seleccionades, 9 estan protagonitzades completament o dirigides per dones. Tots els curts guanyadors tindran una dotació econòmica més elevada i s'ha posat una quota simbòlica per "apaivar" la rebuda massiva de curts i poder continuar donant el millor tracte possible a tots els curts rebuts. Per a Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès, el festival "s'ha posicionat com un referent a Catalunya i a tot l'Estat i un símbol de Cerdanyola", consolidant-se com la plataforma cinematogràfica "que més suport dóna als directors de cine amb una trajectòria més reivindicativa"


Entre les obres seleccionades figura el guanyador en la secció Oficial de la passada edició del Festival de Sitges, "They will all die in Space", que es projectarà el dia 11 de juliol, i el guanyador de la secció Noves Visions, "Disco Inferno", que s'emetrà el dijous 14 i està protagonitzada per Aitana Sánchez Gijón. També ha estat seleccionat el guanyador a millor curtmetratge internacional del TorontoAfter Dark, "Vicious", que es podrà veure el proper dimecres 13 de juliol. Els guanyadors se sabran el 15 de juliol.

Públic freaky i variat

Encarna Linares, la regidora de Juventut de l'Ajutament de Cerdanyola, ha destacat durant la presentació de Fantosfreak que ha tingut lloc a l'FNAC de Plaça Catalunya, la col·laboració que des de l'inici ha tingut el festival per part del consistori municipal, "una vinculació que cal buscar-la en les sinergies amb el casal de joves de Cerdanyola".
Precisament aquesta pertinença al sector jove es destaca a través de les xifres d'assistència de públic d'anys anteriors: el 63% de l'audiència del festival es troba en la forquilla d'edat entre els 18 i els 35 anys.


El Fantosfreak més femení
Enguany es presenta l'edició més femenina de Fantosfreak: de les 48 obres seleccionades, 9 estan protagonitzades completament o dirigides per dones.

Els curts dirigits o interpretats per dones són:
 • Earworm, de Tara Price (EUA)
 • Grace, de Karen Nielsen (Canadà)
 • Peine de Mort, de Julien de Volte (França)
 • Kaddish!, de Emeline Castaneda (França)
 • Polaroid, de Lars Klevberg (Noruega)
 • Knock Knock!, de Maxence Rapp (França)
 • El barrio está fatá, Laura Campos (Espanya)
 • Tanatopraxia, de Víctor Palacios (Espanya)
 • Disco Inferno, de Alice Waddington (Espanya)
Quota simbòlica per garantir la millor qualitat
Fantosfreak és un festival que compta amb la coorganització de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'Associació Fantosfreak. El cartell de l'edició d'enguany fa referència al test de Rorschach, la tècnica de psicoanàlisi que avalua la personalitat dels individus.


El festival comptarà amb la presència del director de cine Hugo Stuven, que presentarà en primícia el tràiler de la pel·lícula de terror "Anomalous", amb un repartiment internacional encapçalat per Lluís Homar. La passada edició va tenir com a protagonista al director Alberto Marini, que va presentar la pel·lícula 'Summer Camp'.
Enguany el festival presenta com a novetat que tots els curts havien d'abonar una quota de 2€. "La inscripció ha estat simbòlica", explica Rafa Dengrà, director del festival, qui argumenta la iniciativa perquè "l'any passat vam rebre 1.130 curts i això va sobrepassar tècnicament l'organització. Aquesta edició hem volgut posar una filtre per tal d'apaivagar la rebuda massiva de curtmetratges, i així poder donar el millor tracte possible als treballs rebuts. El resultat ha estat perfecte, ja que hem pogut fer una selecció de molta qualitat".
Increment dotació econòmica
A més, els 2€ d'inscripció també han servit per incrementar la dotació econòmica dels premis:

 • 1.000€ per al guanyador
 • 500€ per al segon 
 • 300€ per al tercer
El Premi del Públic i el Premi Garmanbozia (per al treball per freak) també s'han incrementat fins als 300€.
El festival
Fantosfreak és la cita de curtmetratges a l'aire lliure més important de Catalunya. Aplega prop de 1.500 persones cada nit. Al llarg de les edicions anteriors, el festival s'ha mantingut fidel a la seva vocació fundacional: donar a conèixer i donar suport a les obres i directors més alternatius dins el panorama cinematogràfic nacional i internacional.
La passada edició el curt guanyador va ser 'Bendito Machine V - Pull The Trigger' produït per  Zumbakamera Films; el film 'Caradecaballo', del barceloní Marc Martínez, va obtenir el 2n premi amb un curt de 20€ de pressupost i 'El Bosque Negro', obra personal del cineasta de Vitòria, Paul Urkijo, va guanyar el 3r premi del festival. 
L'any 2015 es van presentar 1.130 curtmetratges de 82 països. Va ser l'edició més internacional i la que va batre tots els rècords de participació del festival.  
Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia de assessoria de premsa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CHORUS LINE producido y codirigido por Antonio Banderas llega al Teatre Tívoli el 21 de febrero

El próximo 21 de febrero se estrenará en el Teatre Tívoli de Barcelona el musical A CHORUS LINE, producido y codirigido por Antonio Banderas.
El aclamado musical que estuvo en cartel 15 años seguidos en Broadway empieza su andadura en España mañana viernes, 15 de noviembre, con el estreno internacional en el Teatro del Soho CaixaBank de Málaga, donde se representará antes de viajar a Barcelona.
Concebido, dirigido y coreografiado por Michael Bennet en 1975, con libreto de James Kirkwood y Nicholas Dante, música de Marvin Hamlisch y canciones de Edward Kleban, y ganador de nueve premios Tony y del Pulitzer, A CHORUS LINE supuso un cambio de paradigma en cuanto a su concepción, pues se inspiró en las experiencias reales de los miembros del reparto original.

El espectáculo es un revival de la producción original de Broadway a cargo de la legendaria Baayork Lee. Coreógrafa y directora, Lee interpretó a uno de los personajes de la producción original, Connie Wong, inspirado en ella misma, y l…

Gira y prórroga en Madrid de PESADILLA EN LA COMEDIA

Gracias al gran éxito obtenido, con llenos absolutos, ENRIQUE SAN FRANCISCO y MIKI D’KAI prorrogarán las funciones de su nuevo espectáculo, PESADILLA EN LA COMEDIA, en el teatro Príncipe Gran Vía de Madrid, combinando las fechas con el calendario de gira por toda España. Concretamente, la comedia volverá a Madrid los viernes 7 y 21 de febrero, 6 y 20 de marzo, 10 y 24 de abril, 8 y 22 de mayo, y 12 y 26 de junio, siempre a las 23:10 horas.
PESADILLA EN LA COMEDIA es un espectáculo de humor de situación, donde Miki d´Kai, El Chef, regenta un restaurante del cual busca una buena crítica para levantar el negocio. Enrique San Francisco, El Crítico, va a su restaurante y al final acaba confesando que lo hace por comer y beber sin gastarse un duro y porque no sabía qué hacer con su vida. Con esa premisa, se suceden situaciones absurdas, irónicas y muy divertidas entre los dos personajes, juntos y revueltos, y también desternillantes monólogos de los dos cómicos fieles a sus respectivos estil…
Este Sant Jordi Literatura gratuita para el confinamiento.
Malpaís
Yolanda Soler-Onís presenta una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
Un territorio inhóspito en el que sólo sobreviven algunas especies.
Los amantes de la novela negra tienen la oportunidad de disfrutar en estos días de encierro de la novela Malpaís de Yolanda Soler-Onís con una nueva edición, digital gratuita, publicada por Hora Antes Editorial.
La escritora y periodista Yolanda Soler Onís, autora de esta novela, actual directora del Instituto Cervantes de Beirut, ha querido sumarse con esta iniciativa a la de otros artistas que acompañan, compartiendo sus obras, a quienes se encuentran en cuarentena.
La edición se ha publicado también en polaco (Sirocco) en versión de Bogumiła Wyrzykowska, traductora de la Premio Nobel polaca Olga Tokarczuk., y con portada del artista canario Pepe Dámaso.(1933)
Sinópsis: Malpaís es una trepidante novela que transcurre en 1992, en una isla atlántica sitiada por…