EL FESTIVAL VINYASONS CREIX UN 31% DE PUBLIC EN L'EQUADOR DE LA CITA CULTURAL DE PETIT FORMAT I ENTRE VINYES DE CATALUNYA


El Festival VinyaSons, amb només quatre edicions, s'ha consolidat com la cita cultural de petit format amb més projecció de Catalunya. La qualitat de les actuacions musicals, l'ambient tan especial que es genera al cellers del Penedès, el Bages, l'Empordà i el Priorat, i el maridatge dels vins i caves amb una gastronomia especialment seleccionada i elaborada pel xef Ferran Sogorb han portat el festival a un reconeixement per part de crítica i públic. El premi a aquesta aposta enoturística estiuenca ha estat l'increment d'un 31% de les entrades venudes fins al 17 de juliol respecte de l'any 2015, i amb concerts que han hagut de posar el cartell de 'sold out', com les actuacions musicals fetes als cellers Abadal, Segura Viudas o Codorniu. 

Nous espectacles per nous públics
L'aposta de VinyaSons ha enganxat el públic gràcies a "espectacles de diversos formats ben estudiats que generen nou públic per l'enoturisme cultural". Màrius McGuinness, director artístic del festival, creu que aquesta quarta edició "està oferint una programació molt equilibrada amb artistes que pertanyen a camps musicals ben diferents, des del jazz, la música portuguesa i brasilera, a la música llatinoamericana, passant pel swing i el so cubà o la música lírica".
 

 
El festival VinyaSons s'allargarà fins el 5 d'agost. Aquest 22 de juliol, el celler Vilarnau  oferirà el concert del grup catalano-andalús Las Migas. El 23 i el 29 de juliol, Celeste Alías & Cordes mostrarà el seu talent musical amb "Aquellos ojos verdes" als cellers  Can Bas Domini Vinícola i Torreblancarespectivament. I, per acabar aquesta edició, el duo format per Gemma Humet & Pau Figueres oferiran un espectacle de folk i pop al celler  Llopart (30 de juliol) i a Oller del Mas  (5 d'agost). Els concerts de Vilarnau, Can Bas i Llopart tenen pràcticament les entrades exhaurides. Per a Torreblanca i Oller del Mas encara hi ha entrades disponibles.

Espectacle, degustació de vi, visita i gastronomia

Tots els espectacles s'acompanyen d'una visita prèvia al celler on es degusta els vins i  caves dels cellers, maridats amb la gastronomia. VinyaSons és un festival de música de petit format que es realitza en alguns dels cellers i caves més emblemàtics de Catalunya. Es fa de l'1 de juliol fins el 5 d'agost i es tracta d'una proposta única, innovadora i diferent que aporta un valor cultural de qualitat als cellers que hi participen i, alhora, reforça l’oferta enoturística i musical de l’àrea del Penedès, principalment, l’Empordà, el Bages i el Priorat i, per extensió, de la resta del territori català. Per veure tota programació del VinyaSons, podeu clicar aquí.

VinyaSons reivindica els cellers com espais d’un gran potencial com a ‘contenidor artístic’, tant per la seva ubicació o per la seva arquitectura i, en molts casos, per l’originalitat de la seva acústica.

L'any 2015 prop de 1.300 persones van assistir als concerts programats.


Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios