PERICO PASTOR IL·LUSTRARÀ UN CÀNTIR GEGANT EN DIRECTE


Perico Pastor (la Seu d’Urgell, 1953), pintor, dibuixant i il·lustrador; serà l’encarregat d’encarrilar l’acció artística d’enguany. Per primera vegada, serà un artista en directe qui il·lustri un dels càntirs d’artista de grans dimensions. D’aquesta manera, la Fira aposta un cop més per innovar i fer gaudir als assistents amb una fusió d’art i tradició.

Aquest artista, que ja va exposar alguna de les seves peces al Museu del Càntir d’Argentona durant alguns mesos de l’any 2015, es lliga un cop més amb la Fira Internacional de Ceràmica i l’1 de juliol a partir de les 18 hores al carrer Gran, cantonada carrer de Sant Miquel, iniciarà la seva pròpia acció artística dins el marc de la fira. Un gran càntir nu l’esperarà a la via pública perquè l’artista el recobreixi amb les seves traces i pinzellades.

L’artista encarregat de tan distingida feina, a més de col·laborar amb publicacions com La Vanguardia, va rebre l’any 1993 la Medalla Morera de l’Ajuntament de Lleida pel conjunt de la seva obra, i el 1997, el premi especial del Comitè Olímpic Espanyol en la Biennal de l’Esport en les Belles Arts. La seva darrera exposició més internacional, “Xi’an - Barcelona - Pekin: Camins de paper, rius de tinta”, es va exhibir l’any 2014 a l’Institut Cervantes de Pequín.

Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia de assessoria de premsa

Comentarios