L'OU BALLA A LA FONT I EL PATI S'ENGALANA DE FLORS

Vine a veure aquesta divertida atracció que t'ofereix el Museu del Càntir coincidint amb la Diada de la Flor !!! Portes obertes al pati del museu durant tot el cap de setmana.

El primer cap de setmana de juny el pati del museu obre les seves portes a tothom i mostra l'Espai floral i el tradicional L'ou com balla a la font.



Què representa un ou ballant sobre el raig d'un brollador? Doncs l'origen d'aquest joc d'aigua és molt discutit i hi ha diverses interpretacions: des de l'exaltació de l'Eucaristia (l'ou) pel damunt del calze (la cistella que embolcalla l'ou, tota engalanada amb flors), fins a la representació de la plenitud de la primavera i l'esclat de la fecunditat.

L'ou com balla consisteix en col·locar un ou buit damunt del raig d'una font i deixar que es mantingui giravoltant a l'aire, impulsat per l'aigua, i sense caure. Quan l'ou cau a la cistella, engalanada amb flors, rodola fins al raig i s'enlaira de nou. Si l'ou no es trenca durant tota la jornada es considera bona senyal de cara al cicle que comença.

Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia de assessoria de premsa 

Comentarios