El festival de curts Fantosfreak engega la XVII edició


Fantosfreak 2016 ja té dates: de l'11 al 15 de juliol. Els curts més alternatius, fantastics, de terror o freaks tenen la seva cita a Cerdanyola del Vallès. El Festival de curts fantàstics i freaks, Fantosfreak, s'ha convertit en la cita més multitudinària -per a un festival de curtmetratges- a l'aire lliure de Catalunya, amb més de 1.500 persones "entusiastes i seguidores" que cada nit es reuneixen en "l'únic festival d'Espanya per la seva temàtica fantàstica i freak". El festival està dirigit per Rafa Dengrà, guionista, director, editor, director de fotografia i actor, qui assegura que la cita de Cerdanyola "s'ha consolidat en el panorama cinematogràfic de curts internacionals".

L'admissió de treballs serà operativa fins el 17 d'abril i tots els interessats podran enviar-los mitjançant les plataformes Movibeta, Festhome, Uptofest, FilmFreeWay i Ckickforfestivals.

El festival està coorganitzat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'associació cerdanyolenca de cinema Fantosfreak, i enguany engega una nova edició amb una pujada econòmica dels premis: 1.000€ per al guanyador, 500€ per al segon i 300€ per al tercer. La dotació econòmica per al Premi del Públic i per al Premi Garmanbozia (per al treball per freak) també s'han incrementat fins als 300€.

Edició 2015

La passada edició el curt guanyador va ser 'Bendito Machine V - Pull The Trigger', produït per Zumbakamera Films; el film 'Caradecaballo', del barceloní Marc Martínez, va obtenir el 2n premi amb un curt de 20€ de pressupost i 'El Bosque Negro', obra personal del cineasta de Vitòria, Paul Urkijo, va guanyar el 3r premi del festival. 

El palmarès es va completar amb el Premi Garmanbozia per al curt 'La Silla', del barceloní Alberto Noriega i el Premi del Públic per a 'Casitas', de Javier Marco.
L'any 2015 es van presentar 1.130 curtmetratges de 82 països. Va ser l'edició més internacional i la que va batre tots els rècords de participació del festival. 


El festival

Fantosfreak és la cita de curtmetratges a l'aire lliure més important de Catalunya. Aplega prop de 1.500 persones cada nit. Al llarg de les edicions anteriors, el festival s'ha mantingut fidel a la seva vocació fundacional: donar a conèixer i donar suport a les obres i directors més alternatius dins el panorama cinematogràfic nacional i internacional.

Més informació a www.fantosfreak.com

La singularitat de Fantosfreak i selecció especial dels treballs participants han permès que el festival es converteixi en l'escenari de promoció de molts films pràcticament inèdits en altres festivals com ‘Porque hay cosas que nunca se olvidan’, rècord guiness al curt més premiat, amb més 300 guardons obtinguts entre 2012 i 2013.

Altres curts que han passat pel Festival Fantosfreak s'han projectat a les cites cinematogràfiques més prestigioses del món:  Festival de Cinema de Sitges, la Semana Fantástica de San Sebastián, Neuchâtel International Fantastic Film Festival de Suïssa, el FrightFest de Londres, el Fantastic Fest de Austin (EUA), el PIFAN de Corea del Sud o Fantasporto de Portugal. 

FB: fantosfreak
Twitter: @fantosfreak / Haixtag: #Fantosfreak2016

Imatges cortesía d'assessoría de premsa.
Edició Periodista Jussara Maria Pires de Moura

Comentarios