Per primera vegada l'aixecada de càntirs es farà fora d'Argentona

2Durant tot el cap de setmana del 19 i 20 de setembre el Joc de l'Aixecada de Càntirs serà present al Festival Internacional de Jocs de carrer - TOCATì 2015 VERONA - ITÀLIA
 
L'Aixecada de Càntirs d'Argentona ha estat seleccionada per la Generalitat de Catalunya, junt amb d'altres jocs de diferents localitats catalanes, com a joc de carrer representatiu del nostre país i participarà a Itàlia en el Festival de Jocs de carrer, que aquest any te a Catalunya com a convidada d'honor.

1L'Aixecada, joc que es practica com a competició únicament a Argentona, se celebra cada 4 d'agost al matí, en el marc de la Festa del Càntir, des de l'any 1953.
Destresa, força i habilitat són els elements essencials per a poder aixecar 12 càntirs plens d'aigua que pesen de 5 a 200 kg. El President del Patronat del Museu del Càntir i tres membres dels Amics del Museu seran els encarregats de presentar el joc.
Al festival també hi participaran els Castells de la Colla Castellera dels Xiquets d'Alcover, la Cursa de Dolls de Cadaqués, les Bitlles pallareses o la Morra de Sant Carles de la Ràpita, entre d'altres.

  • Text e imatges cedides per l'organització

Comentarios