Cerdanyola del Vallès capital del blues amb la celebració del 26 Festival Internacional de Blues del 9 al 18 d'octubre



Durant 10 dies Cerdanyola del Vallès s'omple de blues i rock amb més de 50 activitats repartits per bars, museus i espais públics de tota la ciutat. El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès torna per apropar el millor del blues, el so que més ha influenciat al jazz, el rock i el pop. Del 9 al 18 d'octubre la ciutat vallesana acull la 26a edició d'un dels festivals amb més trajectòria de l'Estat, continuant amb la diversificació dels escenaris iniciada en l'edició de 2013. L'objectiu del festival és apropar el blues a totes les generacions i revitalitzar un festival que torna als seus orígens amb les grans cites nacionals i internacionals. El concert inaugural corre a càrrec de Miguel Bañón i Santiago Campillo, ex-component d'M-Clan, aquest proper 9 d'octubre a les 10 del vespre al MAC (Museu d'Art de Cerdanyola) amb totes les invitacions exhaurides.


La programació repassa tots els estils de blues

Cerdanyola s'erigeix per uns dies en la capital mundial del blues. Per això el Festival comptarà amb la presència de figures del blues tant locals i nacionals (com Santiago Campillo, Miguel Bañon, Los Deltonos o Indigos) com bandes internacionals com John Németh -guanyador del premi al millor àlbum de blues de 2015-, Myles Sanko, considerat el James Brown europeu o el guitarrista dels EUA, Carvin Jones, assenyalat per la crítica com el successor de Jimi Hendrix.

Tot un cicle de concerts que es completa amb actuacions programades als locals de Cerdanyola entre les quals destaquen:


9 octubre:
A Contra Blues. Sala Circus (23h)
10 de octubre:
Cal Pintxo: The Blues Prisoners (13:30 hores)
Plaá Abat Oliba: Sun Street Blues & Cerdanyola Blues Band (20 hores)
Sala Blues de Cerdanyola: One For The Road (23:30 hores, 5 euros)
Sala Circus: Special Jam Session Blues (00 horas)
11 de octubre:
Plaça Abat Oliba: Smack Dab i Albert Solà & Sergi Estella (12 hores)
Cal Pepelu: La Felipa Blues Reunion (13 hores)
The 1916 Irish Pub: Blues Captain (19:30 hores)
Te Art: Mary Joe & Pablo Yupton (20 hores)
Al Son de la Gramola: Three & Blues (21 hores)
Sala Circus: The Bluesers (22:30 hores, 3 euros)
Mama Mandawa: Johnny Pérez Trío (23:30 hores, 6 euros)
13 de octubre:
La Taberna del tío Tom: Duet D'om & Laura Pastor (20 hores)
14 de octubre:
Auditori de l'Escola de Música Aulos: Aulos Project Band (18 hores)
Motor Music Records: Suitecase Brothers (20 hores)
Sala Circus: Ruta Calavera + Jam Session (21 hores)
15 de octubre:
Auditori Sant Cugat: Queralt Albinyana (20 hores)
Espai Vi: The Meléndez Guitar Duo (20:30 hores)
Vinilo: Grup Tororock (20:30 hores)
The 1916 Irish Pub: Testapazza (23 hores)
16 de octubre:
Estanc Altayó: Fulgurita (18 hores)
Cal Pintxo: The Teasers Blues Band (20 hores)
Teatre Ateneu: The Gospel Viu Choir (21 hores)
Te Art: Another Way (22:30 hores)
Sala Circus: Wax & Boogie Rythm Combo (23 hores)
17 de octubre:
Plaça Grau i Altayó: Jonie's Band (12:30 hores)
Parc del Turonet: Indigos (19 hores) | Carvin Jones Band (20 hores) | Myles Sanko (21:15 hores) | John Németh (22:30 hores) | Los Deltonos (23:45 horas)
Sala Circus: The Lost Links (23:30 hores)
Sala Blues de Cerdanyola: 'Oh, Revival' Tribut a Creedence Clearwater Revival (23:30 hores, 5 euros)
18 de octubre:
Parc del Turonet: Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès & Big Band Jazz Maresme (12 hores) | Edu Manazas (13 hores)
Cal Pepelu: La Banda del Látigo (13 hores)
Sala Blues de Cerdanyola: Egypt (19 hores, 7 euros)
Sala Circus: Crazy Little Band + Final Jam Session (20 hores)
En la gran majoria es tracta de concerts gratuïts. Només unes quantes cites són de pagament a preus assequibles.

Com a tret a destacar d'aquesta edició i dintre dels objectius d'apropar el blues a tothom, la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" va fer possible incloure en la programació una actuació prèvia al Festival Internacional de Blues de Cerdanyola amb Gospel Viu Choir, el grup de gospel -un dels estils del blues- més important de Catalunya, especialment destinada a entitats de la vila i rodalies. L'acció va tenir lloc el passat 3 d'octubre amb un èxit total.

Seguint amb aquest objectiu, Kids&Us School of English col·labora el proper 17 d'octubre en una acció titulada Kids&Blues, on s'explicarà la història del blues als més petits, aquesta acció es farà al Museu d'Art de Cerdanyola a partir de les 11h.

Cal destacar també la participació de The Gospel Viu Choir, un dels grups de gospel més destacats del país, que actuarà el proper 16 d'octubre a l'Ateneu de Cerdanyola, i la Queralt Albiñana Blues, aposta que s'oferirà en el Teatre Ateneu de Sant Cugat.
L'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola també ha volgut participar d'aquesta cita organitzant una exposició homenatge a B.B. King, mostra que es podrà veure en l'Ateneu de Cerdanyola fins el proper 31 d'octubre.
Apostes d'èxit
A llarg de les seves edicions, el  festival ha apostat per les primeres figures a nivell nacional i internacional i per donar continuïtat a la qualitat artística de la programació. Enguany, com a l'edició anterior, també continua la col·laboració amb altres poblacions com a escenaris de concerts, com és l’exemple de l’Auditori de Sant Cugat del Vallès, on es farà el concert de Queralt Albiñana Blues.
La barbacoa continua
L'esperit de la Barbacoa & Blues continuarà el diumenge 18 al matí amb una aposta per al Blues més ballable amb l'actuació de l'Agrupació Musical de Cerdanyola, Eduardo Manazas i la Big Band Jazz del Maresme i la participació de l'Escola de Ball Roger's.
El Festival de Blues suma dintre del seu programa oficial les activitats que organitzen les sales i locals de la població vallesana, amb actuacions diàries com els Suitecase Broters, A Contra Blues, o Egypt, entre d,altres, destacant per la qualitat artística dels grups.
  • Per a més informació dels artistes i programa complet: www.bluesdecerdanyola.com
  • Facebook (bluescerdanyola) i twitter (@cerdanyolablues)

  • Text e imatges cedides per gabinet de premsa

Comentarios