La Federació d’Ateneus de Catalunya produeix la comèdia de Pere Anglas 36 PREGUNTES QUE FARAN QUE T’ENAMORIS

El proper dissabte, 23 de gener, a les 20:00 hores, tindrà lloc a El Casal de Llavaneres l’estrena de l’espectacle 36 PREGUNTES QUE FARAN QUE T’ENAMORIS, una producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) que es representarà en 30 teatres d’arreu del país durant aquest any 2021.


36 PREGUNTES és una comèdia escrita i dirigida per Pere Anglas (El funeral de Mary-Lin, Separacions, L’home inacabat) inspirada en l’experiment que el psicòleg canadenc Arthur Aron va fer el 1997 sobre els mecanismes que entren en funcionament quan intimem amb algú. Es tractava d’un qüestionari de 36 preguntes que diverses parelles de desconeguts havien de respondre. Encara que l’experiment pretenia únicament investigar sobre la intimitat, el cas és que, després d’aquelles sessions, més d’una parella s’havia enamorat.

Interpretada per Xavier Alomà i Lara Correa, integrants de la jove companyia Els McGregor Teatre (Up All Night, Potser, Ròmul el Gran, Les Cigonyes vénen de Tailàndia), es tracta d’una comèdia teatral àcida, fresca, desvergonyida i molt “friqui” que tracta diversos temes al voltant de l’amor, la família i l’amistat.

Cada any, la FAC produeix un espectacle propi que es representa en els teatres de la XTAC, la xarxa de teatres més gran de Catalunya, amb un total de 33 espais escènics. La XTAC té com a objectiu dinamitzar aquests espais teatrals oferint formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en la programació d’espectacles, i un ampli catàleg d’obres disponibles per girar, així com un intercanvi permanent entre els teatres que en formen part.

L’oferta de la XTAC inclou produccions pròpies, espectacles que compten amb el suport econòmic de la FAC i d’altres obres d’interès, a més de MasterClass impartides per professionals de la dansa i del teatre adreçades a actors i balladors amateurs, i al públic en general, que cada ateneu pot oferir a la gent de la seva entitat i l’entorn.

La gira de 36 PREGUNTES pels teatres que formen part de la XTAC coincidirà excepcionalment amb el final de gira d’UNA ALTRA ESTRENA, la producció pròpia de la passada temporada que, degut a les aturades provocades per la COVID, ha hagut d’ajornar fins el 2021 una bona part de les funcions previstes.

UNA ALTRA ESTRENA és un musical de la companyia SUS4, dirigit per la jove Clara Solé amb l’aval de Daniel Anglès; un espectacle molt amè i divertit que recorre cançons i temes de musicals de Broadway i catalans. Cada funció és única i irrepetible ja que el públic és el gran protagonista i té el poder de decisió de com ha de seguir l’espectacle.

A més de les produccions pròpies, la XTAC presenta una programació coordinada en la que els ateneus reben un ajut per part de la FAC per programar dos espectacles del següent llistat d’obres a representar l’any 2021:

PERDUTS, una comèdia escrita i dirigida per Ramon Madaula, amb els actors Jordi Coromina i Oscar Intente.

BRUNA, un gran musical amb música en directe apte per a tots els públics.

NUES, una proposta de l’Esbart Maragall d’arrel tradicional que s’atreveix a innovar amb un resultat molt enriquidor.

EL BAGUL, un petit concert-espectacle per als infants dut a terme pel Duet Daura; un bagul ple de cançons i històries, música i tradició.

IMPRO SIDE STORY, un divertit concert amb les cançons i temes més coneguts dels musicals de Broadway improvisat a partir del que el públic demani.

LES INCREÏBLES HISTÒRIES DEL DR. KLÜPPER, un espectacle de la companyia Pep López.

PALMIRA, un espectacle de petit format, amb escrits de la genial i desconeguda escriptora Palmira Jaquetti; una petita joia amb històries i músiques del Pirineu.

Ateneus, cultura de proximitat

La Federació d’Ateneus de Catalunya treballa des de 1983 per potenciar, facilitar i millorar la tasca de les gairebé 180 entitats socioculturals a les quals ofereix el seu suport i assessorament en àmbits tant diversos com el jurídic, el comptable, el formatiu, de gestió i de reconeixement, la imatge corporativa i les aplicacions informàtiques.

Segons, Pep Morella, president de la FAC, “els ateneus som cultura de proximitat, cultura de base i agents socials de primer ordre, i estem convençuts que, si no cuidem aquest ‘sotabosc’, el talent del nostre país se’n ressentirà greument tant als escenaris dels principals equipaments culturals, com als patis de butaques, amb la pèrdua de valors que això comporta”.

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios