ACVIC estrena les primeres exposicions després de la seva reobertura


ACVIC estrena el dijous 18 les seves primeres exposicions després de la reobertura aquest juny. Després del tancament per la crisi del Covid-19, el centre torna de mica en mica a la normalitat amb la posada en marxa de les exposicions "Un minut de silenci", que forma part del cicle de ceramistes, i la tercera entrega de la sèrie protagonitzada per fotoperiodistes i escriptors "Relats fotogràfics". "És un goig tornar a preparar l'obertura de noves exposicions i veure com progressivament anem recuperant l'activitat al centre en tots els sentits", opina Anton Granero, director d'ACVIC.

Imatge del projecte "Un minut de silenci", de Rosa Garcia (2017-actualitat).

L'exposició “Un minut de silenci”, a càrrec de la ceramista Rosa Garcia, dóna continuïtat al cicle sobre ceràmica que ha inclòs ACVIC a la seva programació aquest any i que es va estrenar amb l'artista Carme Collell. En l'exposició, Garcia mostra tot un seguit d'"elements que simbolitzen els mals que s’han enrocat en l’estructura social", com escriu la poeta Núria Armengol, i que plantegen "el perquè de la violència intrafamiliar i en especial el de la violència contra la dona".

"Llits". Ronda Litoral, Barcelona (18 de gener de 2018). Pere Tordera.

ACVIC també estrena la tercera fotografia de gran format que s'exhibirà a l'Aparador dins de la sèrie "Relats fotogràfics". En aquest cas, la imatge serà del fotoperiodista Pere Tordera, que treballa al diari Ara, amb el títol de "Llits", realitzada al 2018 i que mostra els llits on viuen i dormen un grup d'immigrants romanesos a la Ronda Litoral de Barcelona. "Malgrat viure al carrer hi ha molta dignitat en la manera de deixar cada dia el llit fet i l'espai net i endreçat", diu Tordera. L'autora del text que acompanya la imatge és Irene Solà, artista i escriptora de Malla que recentment ha guanyat el Premi de Literatura de la Unió Europea.

Obertura sense inauguració

Per garantir les mesures d'higiene i seguretat decretades pel Covid-19, les exposicions no comptaran amb un acte d'inauguració pròpiament sinó una obertura que inclourà tan sols uns breus parlaments a l'espai exterior que hi ha just davant del centre. A partir d'aquí, s'establiran torns de visita a les exposicions, d'entre 3 i 4 persones, per tal d'evitar qualsevol aglomeració i poder mantenir les distàncies de seguretat entre els assistents. L'acte està programat per dijous 18 de juny a les 19 h. Ambdues exposicions es podran veure fins al 25 de juliol, conjuntament amb l’exposició “En el nom de la mare, en el nom de la terra” a cura d’Assumpta Bassas.

Sobre ACVIC

ACVIC Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l'art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l'entorn immediat com de fora, i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d'incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios