PASQUA: MONA & CAVA


Arriba el moment més dolç de la Setmana Santa, el més infantil, el més bonic del fillol o la fillola: arriba la Mona de Pasqua

Es cert que els catalans de cada festa fem un pastis especial, però la MONA és l’únic destinat als nens i nenes. Qui no recorda la il.lusió de quan ets petit i vas a buscar la mona !!!
A Sant Sadurni, les mones son dobles: te la donen padrí i padrina, i així les cases s’omplen de pastissos de mantega, fruita o trufa, coronats amb ous o alguna figura gran de xocolata. Clar que ens ajuda tenir una de les fàbriques de xocolata més bones del país: Simon Coll, i potser per això ho celebrem doblat.

Que farem els grans amb la MONA del nen o la nena? Com podem competir amb els ulls brillants infantils plens d’il.lusió? ...aquest any segurament les mones seran casolanes, o dibuixades en un paper que també pot presidir la taula. 

Ho farem pels nens i per nosaltres: un tall de mona, un tros de xocolata... que podem acompanyar amb una copa de cava : les bombolles ens faran somriure i ens recordaran el soroll del mar si l’apropes a la orella.  

Aquest any, a casa confinats us proposem un brindis amb Mona i Cava Rosat Trepat, el brut reserva que neix a les muntanyes de Mediona, al Penedès més elevat del nivell del mar.

Que no ens prenguin l’alegria !!!  Salut i Ànims a totes les llars !!!
  • Imatges Jorge Subietas. Galeria OBJETO DE DESEO, BCN. Enamorat del rosat     

Comentarios