Macrocantada participativa de BOB MARLEY al Teatre Poliorama


El dissabte 1 de febrer, a les 11:00 hores, tindrà lloc al Teatre Poliorama de Barcelona BOB MARLEY EXPERIENCE, una edició especial de THE SING SANG SUNG per commemorar el 75è aniversari del naixement del músic i compositor jamaicà.

THE SING SANG SUNG – BOB MARLEY EXPERIENCE és una macrocantada participativa d’un medley/mashup de Bob Marley que inclou fragments de peces icòniques del rei del reggae, com Three little birds, One love, No Woman, no cry i Get up, stand up.

THE SING SANG SUNG és un nou concepte de concert-espectacle on el públic hi participa activament i assumeix el paper protagonista. Aquesta proposta, pionera a Europa, creada i dirigida per Jordi Costa “Sec” (professor de Cant i ex-cantant del grup Strombers) ve avalada per l’espectacular èxit de convocatòria de les primeres edicions durant el passat 2019 a Puig-Reig, Berga, Menorca, Manresa i Vic. 


El mètode és tant simple com elaborat. No hi ha cap partitura. Tot es basa en l’escolta i la repetició de les melodies que es van ensenyant al públic de manera amena durant 2 hores i mitja per després interpretar-les en directe; en aquest cas, acompanyats d’una banda molt especial formada per La Pau de LA FOLIE (cantant), Carles Serras d’STROMBERS (guitarra), Víctor Martínez “Victormame” de DOCTOR PRATS (teclats), Roger Farré de GOSSOS (baix) i Joan Palà de TXARANGO (percussió).

El resultat és que el públic es converteix en l'artista, i per tant, tothom que entra al teatre on es representa THE SING SANG SUNG canta, sense observadors, amb el que la quarta paret desapareix.

A través de les cançons de Marley, THE SING SANG SUNG – BOB MARLEY EXPERIENCE també vol retre un homenatge a la música Reggae que, des de 2018, ja figura a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco, per la seva aportació a la reflexió internacional sobre qüestions com la injustícia, la resistència, l'amor i la condició humana.

A més, aquesta edició especial de THE SING SANG SUNG – que coincideix també amb el primer aniversari del projecte- serà una macrocantada inclusiva, afavorint que les persones sordes i aquelles altres que emprin la Llengua de Signes Catalana (LSC) puguin participar. Es comptarà amb una intèrpret de LSC sobre l’escenari que permetrà que el missatge de la cançó arribi a totes les persones participants. Així, el tema musical estarà totalment signat per part de les persones sordes i les persones oïdores també tindran l’oportunitat d’aprendre una part de la cançó en LSC.

THE SING SANG SUNG – BOB MARLEY EXPERIENCE està dirigit i obert a tothom, sense límits d’edat ni de nivell; tant a persones que porten cantant tota la vida coral rere coral, com a persones que sols canten a la dutxa. “No s’ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!”, aclareix Jordi Costa, que afegeix: “quan cantem en grup, sentim alguna cosa semblant a quan riem o mengem xocolata i els batecs dels nostres cors també se sincronitzen els uns als altres, com si entre tots fóssim un cor gegant”.

.............
Sec ha dedicat la seva vida a dos oficis: l'espectacle i la docència musical. Aquest nou projecte pretén unir aquestes dues grans passions i ajuntar-les en forma de taller-concert-cantada. Format com a cantant i músic a Eòlia i al Taller de Músics de Barcelona, i titulat com a Certified Master Teacher a Estill Voice Training Sistem, Sec s’ha dedicat a la música des del 16 anys. Des de Ratolins, el seu primer grup, fins al seu pas per Strombers, ha militat en nombroses bandes, desenvolupant-se com a cantant i frontman a escenaris de tota mena arreu de la geografia catalana.

  • Imatges i vídeo cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios