Macro-cantada THE SING SANG SUNG a l'orfeó de Vic


El diumenge 15 de desembre, a les 18:00 hores, L’Orfeó de Vic acollirà l’experiència THE SING SANG SUNG, un nou concepte de concert-espectacle on el públic hi participa activament i assumeix el paper protagonista.

El creador i director d’aquesta iniciativa, Jordi Costa “Sec”, acompanyat del músic Carles Serras (cantant i guitarra de Senyor Mit, i guitarra d’Strombers), ensenyarà des de l’escenari l’arranjament vocal de la cançó És inútil continuar, una de les peces mítiques del grup osonenc Sau, que va ser escollida pels seguidors de THE SING SANG SUNG via xarxes socials.

La macro-cantada, que ja porta més de 300 entrades venudes, està organitzada per Centres Cívics de l'Ajuntament de Vic (CCVIC), dins el programa Propostes d'aquesta tardor. Es tracta d'un programa amb activitats culturals especials, on s'aposta per propostes originals en col·laboració amb entitats, artistes i altres equipaments de la ciutat, en aquest cas L'Orfeó. El cant coral és molt present als CCVIC, tant perquè hi assagen diverses agrupacions com a través del programa Tallers, i per aquest motiu la proposta participativa de THE SING SANG SUNG encaixa com anell al dit amb la seva programació, una forma de convertir el públic en protagonista.


THE SING SANG SUNG és una proposta pionera a Europa que ve avalada per l’espectacular èxit de convocatòria de les dues primeres edicions a Catalunya: 450 persones al febrer a Puig-Reig i més de 2.000 inscrits en una macro-cantada solidària a Berga l’1 de maig. També van tenir molt bona acollida les representacions a Es Claustre de Menorca a l’agost i al Teatre Kursaal de Manresa a l’octubre. Les properes edicions seran ja a principis de 2020, a Barcelona i Girona. 

El mètode és tant simple com elaborat. No hi ha cap partitura. Tot es basa en l’escolta i la repetició de les melodies que es van ensenyant al públic de manera amena durant 2 hores per després interpretar-les en directe. El resultat és que el públic es converteix en l'artista, i per tant, tothom que entra a la sala on es representa THE SING SANG SUNG canta, sense observadors, amb el que la quarta paret desapareix.

THE SING SANG SUNG està dirigit i obert a tothom, sense límits d’edat ni de nivell; tant a persones que porten cantant tota la vida coral rere coral, com a persones que sols canten a la dutxa. “No s’ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!”, aclareix Jordi Costa.

THE SING SANG SUNG està dirigit i obert a tothom, sense límits d’edat ni de nivell; tant a persones que porten cantant tota la vida coral rere coral, com a persones que sols canten a la dutxa. “No s’ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!”, aclareix Jordi Costa.

Sec ha dedicat la seva vida a dos oficis: l'espectacle i la docència musical. Aquest nou projecte pretén unir aquestes dues grans passions i ajuntar-les en forma de taller-concert-cantada. Format com a cantant i músic a Eòlia i al Taller de Músics de Barcelona, i titulat com a Certified Master Teacher a Estill Voice Training Sistem, Sec s’ha dedicat a la música des del 16 anys. Des de Ratolins, el seu primer grup, fins al seu pas per Strombers, ha militat en nombroses bandes, desenvolupant-se com a cantant i frontman a escenaris de tota mena arreu de la geografia catalana.

  • Imatges i vídeo cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios