La fotògrafa Tanit Plana imparteix dos tallers a ACVic Centre d'Arts Contemporànies


La reconeguda fotògrafa berguedana Tanit Plana té previst impartir dos tallers a ACVic Centre d'Arts Contemporànies aquest desembre. Plana ensenyarà, a través d'una formació adreçada a adults, a poder expressar la veu pròpia a través de la fotografia amb el mòbil (dissabte, 14/12) i durà a terme també un taller adreçat a infants i famílies (dissabte, 28/12). La creadora és autora d’interessants projectes de fotografia i durant la seva carrera ha obtingut importants reconeixements.

Al primer dels tallers, anomenat "Hola veu pròpia!", Plana proposarà als participants descobrir les "seves pròpies veus a través d'uns quants jocs". Després d'una introducció de caire teòric, aquests hauran de prendre part en "una sessió de treball no convencional" posant en pràctica tècniques basades en el moviment del cos per al desbloqueig creatiu. El taller es tancarà "pensant en com transportar i aplicar la veu pròpia a l'àmbit de la creació i fent unes primeres proves fotogràfiques amb els telèfons mòbils". L'activitat només requereix un telèfon amb càmera fotogràfica.

El segon taller, que porta el nom de "Hola, fotografia!", s'adreça a nens i nenes d'entre 6 i 10 anys i a famílies en general amb la intenció de "ser una primera inclusió en el món de la fotografia". L'aproximació a la fotografia es farà a través del joc per tal d'entendre "que la nostra mirada és un instrument molt potent per elaborar relats". Durant la formació es treballaran conceptes com la vista, la mirada, el punt de vista, el camp de visió i l'enquadrament; també es parlarà del retrat i de l'autoretrat. Els participants sortiran a realitzar una pràctica a l’exterior. Per prendre-hi part, es necessita una càmera fotogràfica que no sigui el telèfon però no cal tenir coneixements previs de fotografia.

Ambdós tallers compten amb el suport de l'OSIC Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya. La inscripció a cadascun d'ells té un preu de 10 euros i es pot realitzar a través del web d'ACVic o bé trucant al 93 885 37 04.  ​

Sobre Tanit Plana

Nascuda a Berga (1975), Tanit Plana Pessarrodona és una prestigiosa fotògrafa especialitzada en projectes d'investigació que ha rebut la beca Fotopres’01 de l’Obra Social “La Caixa”, el premi Descubrimientos Photoespaña 2002, Art for Change -Fundació la Caixa- 2012 així com la Beca Leonardo de la Fundación BBVA el 2016, entre d’altres.

També és autora de diversos projectes d'èxit, com "Per sempre", al voltant de la caducitat de l’amor i la idea de la núvia, produït i exposat per l’Obra Social “la Caixa” a Palma de Mallorca, Lleida i Tarragona la temporada 2010-2011. Plana va participar a la retrospectiva "Es lo que es", comissariada per Moritz Neumüller a la Sala Canal de Isabel II i produïda per la Comunidad de Madrid la temporada 2018-2019, amb projectes que s’apropen a les infraestructures d’internet com "Infrarrojo cercano, escala y fragmento" i "The woods of code". L’any 2013 va exposar a la mostra col·lectiva Sota l’ombra de l’optimisme a ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

Tanit compta amb una trajectòria vinculada a l'ensenyament de la fotografia: ha treballat en el Laboratori de les Arts de l’Obra Social “la Caixa” (del 1999 al 2008) i al Centre d’Arts Santa Mònica, entre d’altres, com a creadora d’activitats relacionades amb la fotografia i el cinema. Ha estat professora de fotografia a la Universitat Pompeu Fabra (del 2011 al 2014) i és tutora de projectes fotogràfics a IDEP (adscrita a la Universitat Abat Oliba) des del curs 2011-2012.

A banda de col·leccions privades, té obra a les següents col·leccions públiques: Museu del Paisatge de Catalunya (Olot); Col·lecció Nacional de Fotografia, Generalitat de Catalunya; Col·lecció Arxiu i Memòria (Ajuntament de Girona; CA2M (Alcobendas); i FNAC. Fons National d’Art Contemporain, (Ministeri de Cultura, França).
  • Imatge de promoció del seu taller "Hola, veu pròpia!"
  • Fotografies de Tanit Plana (crèdit: Tanit Plana).

Comentarios