L'Associació Qalidès aposta per un Penedès sostenible i de qualitat

L'Associació Qalidès aposta per un Penedès sostenible i de qualitat

  • L'Associació de viticultors i elaboradors vol deixar clara la seva posició ferma en valorizar i prestigiar el territori del Penedès, protegint-lo del pla parcial industrial i logístic de 110 ha previst a Sant Marçal-Cal Vies.
  • Qalidès és una associació formada per 14 cellers dins el territori vitícola de la Vegueria Penedès, ubicat a les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia. 
Qalidès va néixer l'any 2004 amb el compromís ferm de conservar el conreu de la vinya i respectar-ne el seu entorn i la seva identitat paisatgística, amb la voluntat de transmetre els seus vins de finca, la tipicitat dels terrers i preservar-ne la magnífica riquesa vitivinícola.

Ja des de la seva creació va tenir com a base una convicció molt ferma en la preservació del paisatge, la sostenibilitat i el territori, treballant la terra de manera respectuosa, cercant la biodiversitat, preservant el medi ambient i l'ecologia per tal de donar a la vinya tot el seu potencial que posteriorment es tradueix en l'elaboració d'uns vins de màxima qualitat.
Marcelo Desvalls, president de Qalidès Terrers del Penedès

Segons paraules de Marcelo Desvalls, president de l'Associació, les empreses de Qalidès volem posar en valor la feina feta durant generacions de viticultors, el patrimoni de les famílies, masos , masies, el paisatge, els boscos, l'entorn del Penedès i en definitiva, la feina del pagès. La vinya és un cultiu amb més de 2700 anys d'història al Penedès, documentat al jaciment ibèric de la Font de la Canya d'Avinyonet i des de Qalidès ho tenim molt present.

Els cellers que formen part de Qalidès treballen per defensar la història i el paisatge del Penedès, practiquen una viticultura ecològica i sostenible, preserven els grans vins del Penedès i en potencien les varietats tradicionals.

El passat mes de març Qalidès va fer públic el seu manifest on deixava clara la seva postura de voler avançar en la planificació del territori, les activitats, les infraestructures i l'arquitectura rural. Per tot això, Qalidès se suma a la plataforma SOSPENEDÈS en defensa del territori vitivinícola.
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios