RÚPITS presenta PLANETES, el primer videosingle del seu nou disc, IMAGINARI, que es publicarà el 10 d’abril

PLANETES és una cançó carregada de ritmes eighties i d’una melodia sintètica molt gomosa. És una mostra representativa de les varietats sonores que s’inclouen en el nou disc, una col·lecció de déu temes amb els que el sextet de Gironella fa un pas endavant creant un univers propi, real i tangible.


IMAGINARI (Cases de la Música, 2019) va més enllà del seu anterior paisatge sonor, però sense abandonar el segell propi de les cançons -que combina melodies obstinades de guitarra i vents, oferint tornades enganxoses i mantenint un to molt festiu i rítmic- ni el so analògic. Continuant amb les eines i la màgia de la Bucbonera Studios, capitanejada per Tomás Robisco, s’ha aconseguit un so més potent, gruixut i electrònic. RÚPITS també han comptat amb l’ajuda de l’amic de la banda, Jordi Costa “Sec” (ex Strombers), en la preparació, execució i interpretació de les veus, aconseguint una sonoritat enèrgica i honesta.

Cal destacar, la masterització del disc de la mà del prestigiós enginyer Alex Gordon als llegendaris ABBEY ROAD STUDIOS de Londres (Beatles, Adele, The Alan Parsons Project, Amy Winehouse, Jeff Beck, Blur, Coldplay, The Cure, Iron Maiden, Lady Gaga, Madonna, Oasis, Radiohead, Red Hot Chili Peppers...), el qual ha arrodonit el treball dotant-lo de més força i perfilant-lo, destacant textures del so electròniques i contemporànies.


RÚPITS, guanyadors del Premi Popular del Sona9 de 2016 (guardó que els va portar a actuar a l’edició del Canet Rock del mateix any) recull aquest conjunt de cançons de pop lluminós sota un paraigua que té la finalitat de protegir a tothom de la pluja de negativitat i accions desgraciades de la societat, i proporcionar un aixopluc ple de felicitat pragmàtica. Un IMAGINARI on cadascuna de les peces musicals estan relacionades amb un objecte, símbol o acció representatives d’un univers carregat de solucions per a els problemes del dia a dia.

La trajectòria de RÚPITS va començar fa cinc anys quan una colla d’amics del poble van decidir unir les seves forces per donar sortida a les seves inquietuds musicals i creatives. Fins ara, han enregistrat dos treballs: un EP autoeditat el 2015 i el disc Imperfeccions (U98 Music, 2017).
  • Imatges i vídeo cortesia d'assessoria de premsa


Comentarios