L’essència del Penedès captiva als assistents de la primera edició de "l’Experiència Penedès"

L’Experiència Penedès que va organitzar La Denominació d'Origen Penedès i l'Associació de cellers Qalidès Terrers del Penedès, va aplegar sommeliers, representants de restaurants amb estrelles Michelin de diferents províncies en una estada de tres dies en que la història, paisatge, cultura, els vins de terrer, la gastronomia... van ser el fil conductor de les activitats programades.


Les jornades es van iniciar al Vinseum amb la benvinguda del participants per part de la presidència de la DO Penedès, en Josep M. Albet i de Qalidès, en Marcelo Desvalls. Tot seguit dues ponències per situar al Penedès sobre la geologia de la comarca per part d’en Manu Gómez i les 10 subzones del Penedès à càrrec del director del Consell Regulador, en Francesc Olivella.


A la seu dels castellers de Vilafranca, es va desenvolupar una activitat de “Team Building” on es va treballar la importància dels valors i el treball en equip, el lideratge, la participació, la integració, el compromís, la constància, la confiança, la comunicació i la cohesió que no va deixar a ningú indiferent, ja que els  convidats van participar en la construcció d’un castell i van aconseguir fer una torre de tres pisos. El primer dia, el grup va finalitzar al restaurant Cigró d’Or, on l’Oriol Llavina va oferir un menú amb ingredients del territori que va estar acompanyat amb vins dels cellers participants de la DO Penedès.


El segon dia de l’experiència, els convidats van trepitjar el territori vinícola aprenent de la seva viticultura i arqueologia antiga, sent partícips d’una activitat d’excavació al Jaciment la Font de la Canya, acompanyats per un equip d’experts, el grup fins i tot van trobar-hi noves restes arqueològiques.

Després d’un esmorzar de forquilla típic penedesenc, el grup de 50 persones es va dividir per visitar diferents cellers i van poder compartir moments únics amb els elaboradors, que van fer d’amfitrions visitant les seves vinyes de terrer, espais emblemàtics de cada celler i tastant els vins per descobrir-hi la seva màxima expressió en cada copa de vi.


Per la tarda, a l’espectacular Castell de Sant Martí Sarroca, va tenir lloc un Showroom on els 22 cellers participants en aquesta primera edició van poder fer un contacte molt proper amb els convidats tastant cadascun dels vins elegits per l’ocasió.


Ja en el tercer dia, la finca El Fanio d’Albet i Noya va ser el marc perfecte per l’activitat de pedra seca. Professors de margers provinents de Mallorca van explicar la teòrica i una part del grup va animar-se a contribuir amb l'aixecament d'un mur de pedra seca.  Després d’un esplèndid esmorzar d’embotits i formatges, el grup va visitar altres cellers amb la mateixa dinàmica del dia anterior.


Cap al migdia el grup va arribar a Can Ràfols dels Caus per assistir a un tast inèdit de 14 vins d’anyades històriques de cellers que formen part de Qalidès. Aquests vins, joies vinícoles de cada celler, han estat custodiades com un tresor i amb la màxima estima, van ser tot un regal pels sentits dels assistents. Al final del dinar els membres de l’associació Qalidès, van homenatjar a Carlos Esteva per ser un dels impulsors de l’associació i que aquest any celebra els 40 anys que en Carlos va decidir fer de Can Ràfols el seu projecte de vida.

La primera edició de l’Experiència Penedès ha finalitzat, però en la memòria dels assistents hi perdura el record d'un nou Penedès, un Penedès que ha fusionat els seus vins amb els aspectes culturals, patrimonials, paisatgístics i gastronòmics i que ha emocionat als participants d’aquestes jornades.

Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios