Experiència Penedès, prescriptors especialitzats visitaran el territori


La Denominació d'Origen Penedès i l'Associació de cellers Qalidès Terrers del Penedès, han organitzat conjunt
ament per aquests propers tres dies  3, 4 i 5 de març una missió inversa sota el nom EXPERIÈNCIA PENEDÈS.

Una cinquantena de persones representants de restaurants amb estrelles Michelin de diferents punts de l’estat espanyol junt amb periodistes de mitjans especialitzats i generalistes, gaudiran durant els tres dies de la primera edició de l’EXPERIÈNCIA PENEDÈS que unirà 22 cellers sota el fil conductor de la recuperació històrica de més de 2700 anys.


Trepitjar el territori vinícola, aprendre de la seva viticultura i arqueologia antiga, de la recuperació de varietats ancestrals,  de la gran diversitat que ens ofereix el Penedès vinícola, dels murs de pedra seca, en definitiva d’un Penedès que des de la seva influència marítima fins al clima més continental de les muntanyes, formarà part de l’experiència i que quedarà  reflectit en la seva màxima expressió  en el tast de l’excel·lència dels seus vins de terrer.

L’efecte “sorpresa” fins al moment d’iniciar-se l’esdeveniment,  ha creat molta expectació i ganes de participar de l’EXPERIÈNCIA PENEDÈS. En aquesta primera edició, 22 cellers de la DO Penedès, han preparat unes jornades que fusionaran els vins amb els aspectes culturals, patrimonials, paisatgístics i gastronòmics del territori per tal de fer-los coneixedors de l'immens potencial de la DO PENEDÈS, com una comarca farcida de masies i petits nuclis rurals, de paisatge ondulat i que conté un sorprenent patrimoni monumental i arqueològic.


Durant els tres dies de l’experiència, els convidats seran partícips coneixedors i jardiners d’un paisatge vitícola que mira el futur amb esperança i il·lusió. Establir aliances amb la gent que estimem la nostra terra, descansaran en Masies típiques del Penedès, i entre les variades activitats, gaudiran d’un taller amb els Castellers de Vilafranca i de visites molt singulars a alguns cellers.

Viuran el Penedès sense límits, perquè el Penedès és història, personalitat i futur dins una copa de vi.

Enllaços d'interès: www.dopenedes.cat    www.qalides.cat
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios