La comèdia palatina Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLIPE THE SIXTH tanca el FESTIE


La comèdia palatina Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLIPE THE SIXTH de la companyia LAminimAL es representarà a BARTS del 10 al 13 de gener tancant la  primera edició del FESTIE, el Festival de Teatre Independent que neix com a plataforma perquè les companyies emergents donin el salt a espais de gran format.

Escrita per Albert Pijuan, dirigida per Daniela De Vecchi i interpretada per Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces i Toni Figuera, PHILLIPE THE SIXTH descriu un episodi decisiu pel regnat del jove rei. Després d’haver de fer front a l'herència enverinada del pare, casos de corrupció i un suport popular en retrocés; ara cal sumar-li els fets del primer d'octubre: una comarca escocesa s'ha declarat insubmisa a l'autoritat monàrquica i l'intent de sufocar aquest aixecament per mitjà de la força no ha obtingut l'efecte esperat.

El consell de creatius de la monarquia es reuneix d'urgència per escriure el discurs més important de la carrera  del rei. Tenen una experiència molt dilatada al llarg dels segles en escriure  discursos per a figures polítiques de primera línia. Aquesta vegada, però, l'elaboració del discurs trobarà més  entrebancs del que és habitual.


Per a la directora, “PHILLIPE THE SIXTH és una manera de revisar aquests conceptes que tenim arrelats dins nostre i fer-ho rient des de l’humor absurd i des de la mala baba; i des de la tragicomèdia, que és el que sentim que vivim”.

LAminimAL, nascuda l’any 2010 com a grup d’investigació entorn els Sistemes  Minimalistes Repetitius, ha produït set espectacles: La Grandesa d’ésser un entre tants de David Eudave; Dimecres d’Aina Tur; El suïcidi de l’elefant hipotecat i La  supervivència de les Lluernes de Daniela De Vecchi; Animales nocturnos de Juan Mayorga; i Apocalypse Uploaded: la transhumanització de les Abelles i Miratge 53  d’Albert Pijuan.

Organitzat per BARTS, el FESTIE acull tres propostes teatrals agosarades i audaces de la mà de tres companyies emergents: Mafia de The Mamzelles, París de Les Cot i PHILLLIPE THE SIXTH de LAminimAL; aquesta darrera, una estrena absoluta coproduïda per BARTS.

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios