La Bodeguita Miguel Torres: cuina xilena d’autor i vins del món


Miguel Torres Chile, propietat de la Família Torres, aposta per la gastronomia tradicional xilena amb l’obertura del restaurant La Bodeguita Miguel Torres, situat a Santiago, concretament al sector d’Alonso de Córdova. L’establiment obrirà les portes la segona quinzena de desembre amb una proposta contemporània basada en les tradicions de la gastronomia regional xilena, a partir de productes frescos de temporada que harmonitzen amb els vins elaborats per la Família Torres a Espanya, Xile i Califòrnia, i altres cellers de prestigi internacional.

El nou restaurant de vins oferirà una experiència enogastronòmica completa gràcies a una carta de vins que compta amb més de 150 referències de diferents estils i procedències, icones de la viticultura xilena i mundial, molts d'ells disponibles a copes. En el compromís de la Família Torres de rescatar varietats oblidades, la proposta posa en valor aquells vins que són el resultat d'una important recerca i de l’esforç de molts anys, anomenats vins patrimonials.

Als vins de la Família Torres, se sumen els de les Primum Familiae Vini, una associació integrada per 12 cellers familiars centenaris d'Europa reconeguts a nivell internacional, entre els que es troba Família Torres, a més d'altres referències del catàleg de Grandes Terruños. Una àmplia carta de vins que busca, sobretot, despertar la curiositat del comensal i que gaudeixi al màxim de la seva experiència.

Els plats de La Bodeguita Miguel Torres combinen tradició i creativitat, a més d'estar inspirats en els sabors regionals de Xile a partir de receptes tradicionals que juguen amb els colors, textures, sabors i aromes per evocar la cultura, les persones i els paisatges únics d’aquest país. El tracte proper amb proveïdors de tots els racons de Xile garanteix la qualitat i frescor dels ingredients utilitzats, que permeten a l'equip de cuina, liderat per Gabriel Ramos, xef del Restaurant de vins Miguel Torres a Curicó, desenvolupar propostes que revaloren els productes, les receptes tradicionals, la cuina del camp i la cuina de pescador.

De la carta de primavera-estiu, destaquen plats com Empanadas de cordero en masa de rescoldo, Ceviche de alcachofas, Peix fresco del día al fierro i Ravioles de cola de buey. A més, s’oferiran alternatives gastronòmiques per a vegetarians i vegans, responent a la tendència d’alimentació natural que avui en dia existeix a nivell mundial.

"El vi i el menjar són part de les nostres tradicions i passions familiars i això ens ha portat a desenvolupar aquest projecte, on hem volgut reunir els nostres vins amb el menjar clàssic i algunes vegades oblidat de Xile i crear un ambient que afavoreixi l'experiència i el descobriment", comenta Miguel Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres i president de Miguel Torres Chile, considerat un dels cellers amb més tradició i arrelament a Xile.


La Bodeguita Miguel Torres ocupa un modern edifici amb grans finestrals, repartit en dues plantes i un pati exterior, amb capacitat per a 120 comensals. Està decorat amb elements que recorden la vinya i l'elaboració del vi, creant un ambient agradable i relaxat. S'han utilitzat materials nobles com la fusta i la pedra, dogues de botes per al revestiment dels murs i sarments de la vinya per a la confecció dels grans llums que coronen l'espai. Fins i tot l'accés principal es troba decorat amb pedra pissarra, portada especialment dels sòls d'Empedrado, projecte únic i especial de la Família Torres a Xile. El local també disposa de la seva pròpia botiga de vins.

Aquest nou projecte enogastronòmic de la família cellerera se suma al ja consolidat Restaurant de vins Miguel Torres, situat entre les vinyes Santa Digna, a la vall de Curicó, que destaca pels seus sofisticats plats amb productes orgànics i de la zona. A Espanya, la Família Torres també compta amb La Vinoteca Torres, al passeig de Gràcia de Barcelona, i Mas Rabell, a Sant Martí Sarroca, a prop del seu celler del Penedès.

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios