BARTS organitza la primera edició del FESTIE, el Festival de Teatre Independent adreçat a les companyies emergents

Del 27 de desembre fins el 13 de gener tindrà lloc a BARTS la primera edició del FESTIE, el Festival de Teatre Independent que neix com a plataforma perquè les companyies emergents donin el salt a espais de gran format.

Organitzat per BARTS, el nou festival acull tres propostes teatrals agosarades i audaces de la mà de tres companyies emergents amb un brillant futur per davant: Mafia de The Mamzelles, París de Les Cot i Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Philllipe the Sixth de LAminimAL; aquesta darrera, una estrena absoluta coproduïda per BARTS.

Amb el lema Fes l’indie, l’objectiu del FESTIE és donar una oportunitat perquè aquestes companyies surtin del circuit de sales de petit format i arribin a nous espectadors i, alhora, el públic habitual de les sales grans tingui accés a propostes innovadores que segur que els sorprendran.


Segons Sílvia Berna, directora de BARTS i del Festival, “els festivals de música Indie són ja una tradició, especialment a Barcelona, però manca un festival que es pugui convertir en una referència per les companyies indies de teatre”. Berna explica que “en el FESTIE hem volgut reunir tres propostes diferents, que comparteixen alguns trets comuns, com és la presència de dones, tant en la dramatúrgia, la direcció i sobre l'escenari, i un to de comèdia diferent en cada cas, ja que reflecteix la personalitat pròpia de cada companyia”.


  • Imatges i vídeo cortesia d'assessoria de premsa 

Comentarios