Qalidès participa en un exclusiu maridatge amb més de 100 formatges internacionals

Els vins de Qalidès, Terrers del Penedès van protagonitzar dos grans maridatges amb més d’un centenar de formatges d’arreu del món en la Xerigotada 2018. EL primer esdeveniment del dissabte dia 20 d’octubre va penjar uns dies abans el cartell de “SOLD OUT“ i més de 130 persones van gaudir d’una festa gastronòmica dedicada als vins i formatges amb tocs de cultura musical i teatral.

Va ser un vespre amb molt bon ambient que va tenir lloc a l’Obrador de Xerigots, situat en una antiga nau del segle XIX del carrer Comerç de Vilafranca del Penedès.  Durant la festa es van poder visitar els cups subterranis on s’afinen els formatges, trulls on antigament s’havia emmagatzemat vi i que reuneixen les condicions òptimes per acabar de madurar i perfilar els formatges. La visita va ser molt especial ja que s’hi va poder gaudir d’una obra teatral a càrrec de l’actriu vilafranquina Marina Mestres, també hi va haver música que aquest any, va anar a càrrec el duet Jazzul.

Durant la vetllada, es van tastar 14 vins dels cellers de Qalidès repartits en diferents categories:
Blancs sense criança van integrar aquesta secció els vins Gesamí de Parés Baltà, Sempreviva de Jané Ventura i el Xarel·lo Pur del Celler Pardas.
Els blancs amb criança van formar la selecció el Jean Leon – Vinya Gigi, Mas Candí – QX i de Castellroig Sabaté i Coca el Terroja.
També s’hi va poder tastar el Gran Caus Rosat de Can Ràfols dels Caus.
En l’apartat de vins negres hi eren Cellers Avgvstvs Forvm, amb l’Avgvstvs Cabernet Franc, de Miguel Torres el Mas La Plana, de Can Feixes va ser el Reserva Especial i de Finca Viladellops, El Turó de les Abelles.
I no podia acabar el maridatge d’altra manera que amb una mostra de grans vins dolços com el Dolç Adrià d’Albet i Noya, el Vi de Glass Riesling de Gramona i el Lyric Dolç Merlot de Mas Comtal, tots ells que van ser la delícia del maridatge de formatges blaus d’àmbit nacional i internacional.

El grup de cellers que formen Qalidès va voler ser l’acompanyant d’aquesta nova edició de la Xerigotada, acostant al públic de la zona i molts d’arreu de Catalunya els seus vins de terrer que s’elaboren als seus cellers del Penedès.

El dilluns dia 22 la jornada va estar dedicada a Restauradors, cuiners, xefs, sommeliers, veristes, botiguers, càterings i tots aquells treballadors de la gastronomia; també periodistes especialitzats van poder gaudir d’aquesta experiència. En total més de 180 persones van anar passejant per les diferents taules de formatges extraordinàriament identificades amb la procedència de cadascun d’ells i que conjugaven a la perfecció amb els diferents vins de Qalidès, Terrers del Penedès seleccionats per l’ocasió.

Imatges cortesia d'assessoria de premsa i Josep Manuel Vives

Comentarios