El Festival MUSiCVEU lliure la recaptació solidària a la Creu Roja a l'Alt Penedès

El Festival MUSiCVEU ha fet el lliurament del 10% de la recaptació solidària, que anirà destinada al programa de suport d'emergència a l'alimentació infantil dut a terme per la Creu Roja de l'Alt Penedès. L'acte ha tingut lloc al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, on el Sr. Martí Solé, President de la Fundació Pinnae (entitat que organitza el Festival), ha fet la donació del xec amb una dotació econòmica de 1083 euros, a la Sra. Àngels Mata, Presidenta de la Creu Roja de l’Alt Penedès. 

El programa ofereix ajuda a 20 infants de la comarca gràcies a un pla de beques menjador on la Creu Roja cobreix el 50% del cost del menjador escolar. A més a les famílies dels infants que reben l'ajuda, també se'ls fa seguiment setmanal a través de tallers d'hàbits alimentaris. La Sra. Àngels Mata ha explicat que "els casos d'infants mal alimentats es detecten a través dels Serveis Socials dels ajuntaments, gràcies a usuaris de la Creu Roja o bé en els mateixos centres escolars. És llavors quan la nostra tasca es posa en marxa perquè puguin rebre les beques d'ajuda". Àngels Mata, ha remarcat la importància d'aquest projecte de proximitat per a l'Alt Penedès, ja que fa front a un dels perfils més vulnerables de la societat com és la infància amb dificultat social, un problema que "afecta a tot tipus de famílies, tant les originàries d'aquí com d'altres vingudes de fora". 


El programa de beques menjador forma part d'un projecte més ampli que la Creu Roja ha batejat sota el nom de "Donem-li la volta per omplir el plat" i que compta amb altres accions com el repartiment de targetes de prepagament a famílies amb dificultats socials per comprar aliments en comerços de proximitat, i amb la donació de kits de suport social amb productes destinats per a l'alimentació infantil i familiar. 

El MUSiCVEU creix en públic i en solidaritat

Enguany la IV edició del Festival MUSiCVEU va programar 10 concerts durant sis mesos a l'emblemàtic espai modernista del Fòrum Berger Beleguer de Vilafranca del Penedès. La bona acollida del públic a la programació d'artistes com Judit Nedderman, les Sound Six, o Joan Chamorro-Motis entre molts d'altres, ha fet augmentar un 12% la recaptació en entrades respecte a l'edició anterior, fet que també ha tingut repercussió en la dotació solidària del Festival. 

Al llarg de les quatre edicions, el Festival MUSiCVEU ha perfilat la seva proposta musical que inclou a artistes de diversos gèneres musicals i de gran qualitat, fet que ha consolidat el Festival en l'agenda cultural de la Vegueria Penedès. En les dues darreres edicions el festival ha inclòs el component solidari de la recaptació com un dels valors afegits del festival. 

Per a més informació sobre el Festival MUSiCVEU i sobre el Projecte de Creu Roja Donem-li la volta podeu consultar les pàgines: 
www.musicveu.cat  i www.donemlilavolta.org 

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentarios