68 FESTA DEL CÀNTIR - FESTA MAJOR DE SANT DOMÈNEC

 

Com cada 4 d'agost, per la diada de Sant Domènec, Argentona celebra la seva Festa Major i amb ella la Festa del Càntir amb activitats per a tots els públics relacionades amb el món del càntir, com la Posta i Benedicció del Càntir de l'any, l'Aixecada de càntirs i la seva esperada rèplica infantil, l'Aixecadeta, entre d'altres.

El càntir del 2018 és un disseny original dels arquitectes Joan Cruanyes i Carles Bassó amb la col·laboració de Pol Cruanyes, que li han posat el suggerent nom de càntirnplora, ja que parteix del concepte bàsic del càntir però amb la forma plana i rodona d'una cantimplora.
Per primera vegada el càntir de l'any tindrà dues versions, ja que està fet en negre i vermell, tot recuperant la complementarietat d'aquests dos colors ja aplicada al disseny gràfic i industrial durant els primers anys del segle XX.Relacionem breument el programa d'activitats:

A les 7 h, a la Font de Sant Domènec: Posta dels càntirs de l'any. 

A les 10:30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l'entorn del Càntir, amb premis per a tots els participants. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir.

Paral·lelament a la plaça de Vendre: Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults i que ja s'ha convertit en una activitat esperada pels més menuts. Categories masculina i femenina i premis per a tots els participants. Obligatori calçat esportiu. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. .

A les 11:45 h, a la Font de Sant Domènec l'alcalde d'Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII.
Seguidament, a la Font de Sant Domènec Tradicional benedicció de les aigües de la font i dels càntirs de l'any i venda dels càntirs beneïts.

A les 12:30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir.

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios