Miriam Ponsa presenta demà la col·lecció SS19 inspirada en la figura de Martin Luther King a la 080 Barcelona Fashion Week

I HAVE A DREAM 

Col·lecció inspirada en la figura de Martin Luther King i la lluita en pro dels drets civils afroamericans que, en el context actual, esdevé una denúncia de la injustícia en el procés polític català.

L’acció no violenta, inspirada en l’exemple de Gandhi, va mobilitzar a una part creixent de la comunitat afroamericana fins a culminar l’estiu de 1963 en la històrica marxa sobre Washington, on Martin Luther King va pronunciar un dels més commovedors discursos conegut per la fórmula que encapçala la seva visió d’un món just: I have a dream (Tinc un somni).

Tot i les detencions i agressions policials racistes, el moviment per la igualtat civil va fer front a la segregació racial, Martin Luther King va ser reconegut amb el premi Nobel de la Pau l’any 1964.


La deconstrucció de les peces es treballa a través de la investigació en patronatge per crear una col·lecció que parteix de la irregularitat. Les formes oversize  afavoreixen la llibertat de moviment per deixar al cos expressar-se sense limitacions.

Les peces inacabades tenen un sentit metafòric per explicar que el procés de creació està viu, en moviment. Les formes orgàniques es treballen amb la tècnica de la teixidura formant paisatges que ens apropen a la natura.

El treball amb cinteria simbolitza l’opressió, s’utilitzen cordes i cintes que es combinen entre elles. Es treballa la tècnica del macramé amb aplicacions metàl·liques com a simbologia de la violència.

Les peces embuatades i de pell simbolitzen la necessitat de protegir el cos i s’utilitzen en color negre. Els complements com les proteccions a cames i braços i la visera són peces d’auto-defensa.

Els missatges estampats i brodats a les peces parlen de drets i llibertats, fan explícit el missatge i el posen en valor.

Els teixits són majoritàriament de composició natural: cotó, seda, lli i es combinen entre ells en una mateixa peça.

Els colors s’inspiren amb la terra, l’origen, i el blanc i negre com a metàfora de l’Apartheid.

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios