IV Concurs de Disseny ‘Un salt per la ciutat’


La Barcelona Equestrian Challenge (BECH) va escollir al prestigiós centre EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (UAB) per organitzar entre els seus estudiants la quarta edició del concurs Un salt per a la Ciutat, que consisteix en dissenyar un obstacle per al concurs hípic amb més prestigi a nivell mundial: el CSIO Barcelona 2018. l'objectiu d'aquesta acció, en marxa des de fa anys, és el de continuar reforçant el vincle existent entre la centenària competició esportiva i Barcelona, així com la promoció internacional de la ciutat.

L'obstacle, encara en forma de maqueta, es produirà en la fusteria del Reial Club de Polo de Barcelona, es presentarà de manera oficial a mitjans del proper mes de setembre i formarà part dels recorreguts de la 107ª edició del CSIO Barcelona. Aquest és l'esdeveniment esportiu internacional més antic d'Espanya, que tindrà lloc del 4 al 7 d'octubre a les instal·lacions del club.

«Metròpolis», un salt cosmopolita, guanya el premi

Anna Milla d'EINA s'ha adjudicat el concurs amb "Metròpolis", un projecte minimalista i colorista que reflecteix les diferents línies de la xarxa de metro de la ciutat. Un sistema de comunicació complex, compost per 12 línies i més de 150 estacions, que transporta cada any a més de 400 milions de persones. En paraules de l'autora del projecte: "A Barcelona es pot trobar inspiració en cada cantonada i jo la vaig trobar en un dels llocs més concorreguts. En aquest cas, la meva idea es va amagar entre una cançó i dues parades de metro. Quelcom proper i senzill que representava a la ciutat en la seva totalitat ".

Un total de cinc projectes finalistes es van presentar al concurs i el jurat format per Joan Alegre, director general d'El Periódico de Catalunya; Curro Espinós, president del RCPB; Emilio Zegrí, president de la FRCPB; Santi Varela i Elena Boix, caps de pista; Marta Carranza, comissionada d'esports de l'Ajuntament de Barcelona; Santi Mercé, president del CSIO Barcelona, ​​Enric Mas, sotsdirector d'EINA i Judit Colomer, tutora del projecte.
Anna Pujadas, directora d'EINA, va destacar: "Un concurs de disseny és un desafiament a les ments creatives dels estudiants per desenvolupar conceptes de disseny que importen. En aquest cas, a més, el projecte guanyador es fabricarà i utilitzarà. Gràcies al RCPB, els estudiants de disseny hauran viscut per primera vegada tot el procés complet del que significa dissenyar, des de la idea a l'ús ".

Per la seva banda, Emilio Zegrí, president de la FRCPB va assenyalar: "des de la Fundació RCPB ens encanta poder contribuir al fet que les joves promeses del disseny a Barcelona mostrin del seu gran talent en un aparador internacional de prestigi com és el CSIO Barcelona. Si fa unes setmanes presentàvem el nou cartell del concurs, obra del reconegut il·lustrador Conrad Roset, en aquesta ocasió ens enorgulleix també comptar amb aquest projecte enormement creatiu ".

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios