IV edició del Festival Música i Veu a Vilafranca del Penedès

El Festival MUSiCVEU arriba al mes d'abril amb dos concerts que homenatgen i difonen la trajectòria de dos grans artistes. El 8 d'abril tindrem sobre l'escenari del Fòrum Berger Balaguer a una de les veus del blues i el swing més importants dins l'escena del nostre país com és Agustí Burriel, acompanyat d'una formació de jazz interpretant els temes més recordats de Frank Sinatra. La segona proposta del 29 d'abril serà a càrrec de la Companyia el Nen Infinit que ens farà un recorregut per la vida del pianista i compositor Enric Granados. Per tal de gaudir de l'espectacle amb tota la família, l'entrada al concert és gratuïta pels menors fins als 12 anys, acompanyats d'un adult. 

A l'equador del Festival, des de l'organització es destaca la bona dinàmica d'assistència en els concerts, fet que permetrà una bona aportació econòmica pel programa de suport d'emergència a l'alimentació infantil dut a terme per la Creu Roja de l'Alt Penedès. 

8 d'abril a les 19h Agustí Burriel Quartet presenta 'Sinatra 100 anys': Apropiar-se del repertori de Frank Sinatra i defensar-lo amb solvència i personalitat no està a l'abast de tothom. Agustí Burriel, una de les veus més reconegudes i sol·licitades del swing i el blues de l'escena nacional, ve acompanyat d'una formació jazzística per interpretar temes inoblidables de Frank Sinatra, un dels millors i més recordats cantants de tots els temps. 


29 d'abril a les 19h Granados i l'espurna de la felicitat (concert familiar i didàctic): Un espectacle musical entorn la vida del pianista i compositor Enric Granados. Un viatge pel seu relat biogràfic, les músiques que va escriure, les anècdotes i experiències vitals que va
travessar i les persones que va conèixer... Clara del Ruste ens interpreta de forma teatralitzada la vida d'aquest músic i compositor, amb  un gest tendre i de complicitat amb el gran pianista Emili Brugalla. Un espectacle familiar per a totes les edats que permet conèixer els detalls més rellevants d'aquest gran músic i que pretén alimentar "l'espurna" de l'amor a la música. L'entrada a l'espectacle és gratuïta pels menors fins als 12 anys sempre que vagin acompanyats d'un adult. Les entrades es poden adquirir al portal online www.topticket.cat on hi ha l'opció de seleccionar "invitació menor 12 anys". És important recalcar que l'horari del concert és a les 18h, una hora abans de l'habitual en aquest Festival. 

Un festival amb segell únic i sentit inclusiu en la societat: 

En l'equador del festival, cal destacar el gran nivell musical dels concerts, tots ells propostes musicals molt diferents entre si i que ofereixen l'oportunitat al públic de descobrir i sentir nous talents de l'escena musical del país, com en el cas de la pianista Maria Canyigueral o la soprano Mercedes Gancedo, i a la vegada gaudir de prop de grups amb gran popularitat i repercussió com les Sound Six, Joan Chamorro i Judit Neddermann. 

El Festival Música i Veu neix l’any 2015 gràcies a la suma de sinergies entre la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical al territori. Amb la voluntat de promocionar els artistes professionals més emergents, va sorgir la idea de crear un cartell que combinés artistes de gran prestigi amb grups consolidats. Una bona fórmula, única al territori, que en la seva quarta edició ja ha esdevingut una proposta consolidada en el territori i atractiva per a totes les edats, sobretot el públic familiar. 

Una altra de les senyes d'identitat del festival és l'aire benèfic que es va impulsar a partir de l'any 2017, destinant part de la recaptació de les entrades a projectes solidaris. Enguany, el 10% de la recaptació es destina a programes d'ajuda a l'alimentació infantil, portats a terme per la Creu Roja de l'Alt Penedès. A més en acabar cada concert, artistes i públic es troben en el meet&greet, un moment per degustar una copa de cava i un tast de catànies, una oportunitat única per conversar i conèixer els artistes que actuen en el Festival. 

Segueix des de les xarxes socials tota l'actualitat del Festival: 

Facebook: www.facebook.com/musicveu/

Spotify: https://open.spotify.com/user/jaumequers/playlist/5wRQsBEZVBwwqBFukTHWTb

Instagram: https://www.instagram.com/musicveu/ 

Web: www.musicveu.cat

  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios