Miriam Ponsa presenta la col·lecció AW 18-19 inspirada en la Marxa de la Sal de Mahatma Gandhi

Aquesta col·lecció és un manifest polític. La moda no és només una qüestió purament estètica, és sobretot una conseqüència de la situació socio-política d’un moment concret. Com a artista, em sento interpel·lada per la realitat que m’envolta i sento la necessitat de plasmar la lluita pacífica pel dret a decidir del nostre poble.
La Marxa de la Sal va ser un llarg camí de 300 quilòmetres dirigit per Mahatma Gandhi entre abril i març de 1930, que va culminar amb el gest simbòlic d’agafar un grapat de sal de l’Oceà Índic. Una protesta pacífica contra l’impost de la recollida de sal, amb l’objectiu final d’aconseguir la independència de l’Índia, que serveix d'inspiració d'aquesta col·lecció.
La col·lecció reflecteix la importància de la tradició i innovació, i reinterpreta les formes i estampats.
El patronatge evoca formes oversize i es treballa exagerant la forma dels pantalons i els abrics.
L’estampat amb serigrafia s’utilitza per recuperar missatges de Gandhi com “Your life is your message” i “Be the change you want to see in the world”.
La importància de la teixidura per Gandhi va ser una constant en la seva vida i va donar a pas a un acte estès a tot el país. És per aquesta raó que les textures tenen un paper destacat en aquesta col·lecció; es treballa la tècnica del feltre de llana combinant matèries que evoquen fusió i desunió alhora. La corda simbolitza l’opressió.
La tècnica del transfer com a línia d’investigació es treballa sobre formats molt diversos i dóna pas a grans peces de color, estampat i textura, com a contraposició a la tradició. Aquesta tècnica es treballa sobre peces de punt acabades i sobre teixits prisats que s’esquerden.
Es reinterpreten els estampats per reflectir una societat heterogènia i plena de matisos.
La pell s’envelleix per donar autenticitat a la peça i es treballa combinada amb punt i en complements.
La importància de la vestimenta per a l’oració i l’adoració es treballa amb respecte en la forma i la qualitat del teixit. En aquest sentit el color morat suggereix l’oració i el daurat l’ofrena. Les tonalitats de grisos indueixen a la calma.
LA MARXA DE LA SAL 

AW18-19

30 / 01 / 18 | 17:30

Recinte Modernista de Sant Pau

C. Sant Antoni Maria Claret, 167

08025 Barcelona


  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa


Comentarios