H. Associació per a les Arts Contemporànies impulsa el Festival 25+1, l'acte més lúdic i popular de la celebració del seu aniversari

La cantant Carla - crèdit Carla

Tot a punt per al Festival 25+1, que el 10 de juny aplegarà 10 hores d'espectacles de teatre, circ, música i art en el que vol ser “l'acte més popular i festiu de la celebració dels 26 anys d'H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC)”. El festival, que està obert a tothom i és gratuït, es durà a terme davant les instal·lacions d'ACVic Centre d’Arts Contemporànies (c/Sant Francesc, 1 Vic) amb la participació de grups i artistes osonencs i de fora. També hi haurà oferta gastronòmica per als assistents.
El festival vol ser “un punt de trobada dels socis d'H.AAC així com dels veïns del barri i la ciutat en general”, comenten des de l'associació.
La programació s'encetarà a les 12 h amb l'actuació de DJ Aurora Crew Live; de fet, la música és un dels ingredients principals de l'esdeveniment que inclou també la participació del grup de vent Bandboo i, a la tarda, de CARLA, Nico Roig i Germà Aire.
També incorpora altres arts escèniques com el circ, amb l'espectacle Amunt i Avall, i el teatre, a càrrec de Dúo Fàcil. Per la seva banda, alumnes i exalumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic duran a terme diverses experiències performàtiques a Esferes.
Els assistents podran gaudir d’un vermut a càrrec de la Vermuteria del Clot, i per dinar, d'una paella que caldrà haver encomanat anticipadament a través del telèfon 93 885 37 04 o bé al correu electrònic info@haac.cat.
Duo Facil - crèdit DUO Facil
El Festival 25+1 és dels punts culminants de la celebració de l'aniversari d'H.AAC. La programació, no obstant, encara compta amb diverses activitats més fins a finals d'any: la presentació de les publicacions Com una cadira #4, de Jordi Lafon, editada per Addicciones Porquesí (22 setembre, ACVic) i F.A.- W.B. Correspondències, de Francesc Abad (19 octubre, ACVic); l'espectacle Pla fix, de David Ymbernon i Latung La La (3 novembre, Institut del Teatre); i la presentació de la publicació sobre els 26 anys d'H.AAC amb data per determinar. Amb motiu de l'efemèride, l'entitat ha posat en marxa la página web www.haac.cat i perfils a les xarxes socials. 
H.AAC, referent de l'art contemporani L'art contemporani no s'entendria a Osona sense H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC). Creada al 1991, l'entitat ha promogut des dels seus inicis manifestacions artístiques i de pensament relacionades amb les idees i estètiques contemporànies, així com amb la creació, recerca i estudis en aquest camp. Ha dut a terme projectes en diferents àmbits com la Quinzena d’Art de Montesquiu (QUAM); edita, en col·laboració amb Eumo Editorial la col·lecció Textos sobres les Arts Contemporànies; realitza exposicions i organitza conferències i debats sobre aspectes de l’art i del pensament contemporani. Des de 2009, ha centrat la seva activitat principalment en la gestió d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, resultat de la cooperació entre l’Ajuntament de Vic, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i H. Associació per a les Arts Contemporànies. De cara al futur, l'associació vol "continuar treballant, canalitzant i fomentant la creació, la formació i la col·laboració entre els diferents estaments del sector de les arts i la cultura".
  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios