III Edició de La Cimera del Xarel·lo 2017


3a Trobada professional de la varietat Xarel.lo

El dilluns 26 de juny de 2017, de 17 a les 22h, l’Ermita de Santa Maria de Foix, amb unes espectaculars vistes sobre tot el Penedès, tornarà a ser l’escenari d’una singular trobada professional al voltant de la varietat xarel·lo. La tercera edició de La Cimera del Xarel·lo acollirà a més de cellers i elaboradors que oferiran els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo.

En un entorn màgic i amb unes vistes de 360º, La Cimera del Xarel·lo és un lloc de trobada entre professionals del sector: elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restaurants… Per a debatre sobre la varietat i tastar algunes de les seves múltiples interpretacions. Amb més de 95 referències de productes 100% xarel·lo, aquesta tercera edició espera consolidar-se com el fòrum més important dedicat a aquesta varietat autòctona del penedès.


Els cellers i els seus vins: el gran actiu de La Cimera

La Cimera del Xarel·lo és una activitat promoguda per els propis cellers participants. Tots els cellers donaran a degustar xarel·los elaborats 100% amb aquesta varietat, però interpretats de diferent manera (joves, envellits amb barrica, caves, clàssics, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços… Tot un món per a descobrir i valorar la varietat de referència del Penedès.

Albet i Noya, Amós Banyeres-Els Vinyerons Vins Naturals, AT Roca, Avgvstvs, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Castellroig,  Colet, Coma Romà,  Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Finca Parera, Giró del Gorner, Gramona, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran Viticultors, Mas Candí, Mas dels Clavers, Mas Comtal, Masia de la Roqua, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Raventós i Blanc, Suriol, Terra de Marca, Ton Rimbau, Torre del Veguer, Vins de Foresta i Vinyes Singulars.

Assistència amb invitació

Donada la limitació que presenta tant l’espai com els pàrquings (hi haurà busos llançadora), l’assistència a la Cimera del Xarel·lo és per invitació (gratuïta), que es pot aconseguir a través d’algun dels cellers participants o contactant via email a lacimeradelxarello@gmail.com

Uns col·laboradors de luxe

Sota la direcció de Parenthesis i la col·laboració de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i l’Associació del Santuari de Foix, La Cimera del Xarel·lo comptarà amb un servei gastronòmic de primer nivell amb el food truck “Era Cambuleta”, els formatges de Xerigots o els embotits Mitjans. Les copes per degustar el xarel·lo seran Riedel i el DJ Jordi Vilella ambientarà la trobada amb una sessió chill-out.

  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios